ΔΙΕΘΝΗ

«Ανεμβολίαστος συνωμοσιολόγος» το πρώτο θύμα της Όμικρον

«Ανεμβολίαστος συνωμοσιολόγος» το πρώτο θύμα της Όμικρον

Το πρώτο θύμα της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες, φέρεται να ήταν ένας αντιεμβολιαστής συνταξιούχος ηλικίας περίπου 70 ετών, που αρνήθηκε να κάνει τις δόσεις που του αναλογούσαν, πεπεισμένος πως η πανδημία είναι συνωμοσία της Κυβέρνησης για να ελέγχει τον πληθυσμό.


Αυτό δήλωσε τηλεφωνώντας στον αέρα εκπομπής του ραδιοφώνου του Λονδίνου LBC ένας ακροατής ονόματι Τζον, που υποστήριξε ότι είναι ο θετός γιος του θύματος, το οποίο δεν κατονόμασε.

Ο Τζον είπε πως ο πατριός του ζούσε απομονωμένος, δεν έβγαινε από το σπίτι, είχε πειστεί από όσα διάβαζε στο διαδίκτυο, ήταν σε καλή φυσική κατάσταση και έκανε υγιεινή ζωή, προσέχοντας τι έτρωγε και χωρίς να καπνίζει.

Είπε επίσης ότι νόσησε στις αρχές Δεκεμβρίου και πέθανε τη Δευτέρα, μία εβδομάδα μετά από την εισαγωγή του σε νοσοκομείο του Νορθάμπτον, πόλη βορείως του Λονδίνου που έχει εξελιχθεί σε επίκεντρο της διασποράς της Όμικρον.

Οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας είχαν πει μέσα στην εβδομάδα ότι δεν αποκαλύπτουν στοιχεία για το θύμα για λόγους ιδιωτικότητας, παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιστήμονες είπαν πως η ασάφεια ίσως προκαλεί αχρείαστη ανησυχία.

Το βρετανικό Υπουργείο Υγείας απέφυγε να διαψεύσει τα όσα ισχυρίστηκε ο Τζον, σχολιάζοντας μόνο ότι δεν σχολιάζει ατομικές περιπτώσεις ασθενών.

Ο Τζον δήλωσε επίσης ότι η αδερφή του είχε τσακωθεί με τον πατριό τους τον Οκτώβριο για το γεγονός ότι αρνείτο να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, παρά το ότι ήταν ένας έξυπνος άνθρωπος. «Αν είχε εμβολιαστεί, πιθανότατα θα ήταν ακόμα εδώ», πρόσθεσε ο Τζον.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top