ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ρυθμό βουλευτικών εκλογών στα κατεχόμενα - Κόμματα και ανεξάρτητοι υπέβαλαν τις υποψηφιότητές τους

Σε ρυθμό βουλευτικών εκλογών στα κατεχόμενα - Κόμματα και ανεξάρτητοι υπέβαλαν τις υποψηφιότητές τους

Τα πολιτικά κόμματα και ανεξάρτητοι υποψήφιοι υπέβαλλαν σήμερα στα κατεχόμενα τις υποψηφιότητες για τις επερχόμενες «βουλευτικές εκλογές» της 23ης Ιανουαρίου 2022.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, οι αιτήσεις υποβάλλονται στο «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο». Υπενθυμίζεται ότι για τις 50 έδρες της «βουλής» η κατανομή είναι: Λευκωσία 16, Αμμόχωστο 13, Κερύνεια 11, Τρίκωμο 5, Μόρφου 3 και Λεύκα 2.

Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν χαρακτήρισε αυτές τις «εκλογές» «εκλογές ύπαρξης» για τους Τ/κ λέγοντας ότι ο τ/κ «λαός» υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει από δω και πέρα. Ανέφερε επίσης ότι από τις «εκλογές» αυτές οι Τ/κ θα βγουν «με αξιοπρέπεια». Η «χώρα», είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, περνά δύσκολες ώρες, έφτασε στο χείλος του γκρεμού και τώρα θα σωθεί από τον γκρεμό. Δεν υπάρχει διοίκηση και όσοι δεν νοιάζονται για τα δεινά της χώρας τους αλλά για το τι θα γίνουν οι ίδιοι, θα φύγουν, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι βρίσκονται εδώ για να πουν ότι αυτή η «χώρα» δεν είναι χωρίς ιδιοκτήτη. Βρίσκονται υπό κατάρρευση και ο «λαός» είναι χωρίς στήριξη, ανέφερε. «Πήραμε αυτόν τον δρόμο για να πούμε στοπ σε αυτό».

Ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Φαΐζ Σουτζιούογλου είπε ότι μετά τις «εκλογές» θα αναπτύξουν το όραμά τους για την οικονομία, θα πάρουν πρωτοβουλίες στον κατασκευαστικό τομέα και θα φέρουν στο προσκήνιο το σύστημα ΜΟΤ. Προσπαθούν, συνέχισε, να φέρουν «ζεστό χρήμα» και υποσχέθηκε ότι θα αυξήσουν τον αριθμό των επενδυτών στην αγορά ακινήτων. Στόχος τους, ανέφερε, είναι η εξουσία για 5 χρόνια και να είναι το πρώτο κόμμα.

Ο πρόεδρος του ΔΚ, Φικρί Ατάογλου είπε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως θα πάρουν την στήριξη που αναμένουν κάνοντας λόγο για 50 υποψηφίους του κόμματός του ίδιας αξίας με τους οποίους θα περπατήσουν μαζί το δρόμο του μέλλοντος για την «χώρα».

Είναι προϋπόθεση να υπάρξει αναδόμηση δομική και εκ βάθρων στη «χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Όζγιγιτ λέγοντας πως μια ευκαιρία για να συμβεί αυτό είναι οι «βουλευτικές» της 23ης Ιανουαρίου. Ο κόσμος, είπε, έχει δυσκολία να αγοράσει ακόμη και τα πλέον βασικά, δεν τους έχει μείνει καμία δύναμη.

Ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νίκη στις 23 Ιανουαρίου «θα είναι δική μας». Μίλησε για 50 ικανούς και νέους υποψηφίους και πρόσθεσε ότι μπορεί δίπλα τους να μην είναι κάποιοι που θα ήθελαν, αλλά αυτοί που ήρθαν στη θέση όσων έφυγαν, είναι το ίδιο ικανοί.

Στο μεταξύ, τα κόμματα ΚΕΚ και ΚΝΚ, μαζί με την κίνηση Ομοσπονδιακή Κύπρος ανακοίνωσαν ότι θα εργαστούν από κοινού για το μποϊκοτάρισμα των «εκλογών», στις οποίες αποφάσισαν να μην συμμετέχουν.

Πηγή: KΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top