Του απέσπασαν ποσό ύψους 108 χιλ. ευρώ - Η έκκληση της Αστυνομίας για τις διαδικτυακές απάτες  

Του απέσπασαν ποσό ύψους 108 χιλ. ευρώ - Η έκκληση της Αστυνομίας για τις διαδικτυακές απάτες   

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, ύψους 108,000 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία κάτοικου επαρχίας Λεμεσού, στα τέλη Οκτωβρίου 2021, μετά από επικοινωνία που είχε με δύο άγνωστες γυναίκες μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, πείστηκε να επενδύσει σε δύο πλατφόρμες – ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Ο παραπονούμενος δημιούργησε λογαριασμούς στις δύο πλατφόρμες και μετέφερε το συνολικό χρηματικό ποσό των 108,000 ευρώ.

Σε κάποια στιγμή ο παραπονούμενος, αφού διαπίστωσε ότι οι επενδύσεις ήταν κερδοφόρες, αποφάσισε να μεταφέρει τα κέρδη από τους λογαριασμούς στις δύο πλατφόρμες, στον τραπεζικό του λογαριασμό, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει εφικτό.

Στη συνέχεια ο παραπονούμενος ενημερώθηκε από τα δύο ανταλλακτήρια, ότι οι λογαριασμοί του δέχθηκαν παρέμβαση από άγνωστους, με αποτέλεσμα να χάσει τα χρήματά του.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην εμπιστεύεται άγνωστα πρόσωπα, κυρίως, όταν αυτά παρουσιάζονται μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης.

Σε περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο προσεγγιστεί από αγνώστους για παρόμοιας φύσεως επενδύσεις, καλείται όπως το καταγγείλει στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, στο τηλέφωνο 22808200.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νομική Υπηρεσία: «Έχει αποφασιστεί ότι θα ασκηθεί έφεση γιατί εντοπίστηκαν δικαστικά σφάλματα»

Νομική Υπηρεσία: «Έχει αποφασιστεί ότι θα ασκηθεί έφεση γιατί εντοπίστηκαν δικαστικά σφάλματα»

Η Νομική Υπηρεσία μελετά την απόφαση της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, σε σχέση με την υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων μετά την αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης που οδήγησε στην αθώωση του πρώην προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, και τον πρώην βουλευτή και επιχειρηματία, Χριστάκη Τζιοβάνη. Αναμένονται οι αποφάσεις του γενικού και του βοηθού γενικού εισαγγελέα που θα ξεκαθαρίσουν αν η χθεσινή απόφαση συνιστά και το οριστικό τέλος της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου η οποία αποτελείται από 170 σελίδες, λήφθηκε κατά πλειοψηφία με 2 ψήφους υπέρ και 1 ψήφο κατά. 

BEST OF TOTHEMAONLINE