Του απέσπασαν ποσό ύψους 108 χιλ. ευρώ - Η έκκληση της Αστυνομίας για τις διαδικτυακές απάτες  

Του απέσπασαν ποσό ύψους 108 χιλ. ευρώ - Η έκκληση της Αστυνομίας για τις διαδικτυακές απάτες   

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, ύψους 108,000 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία κάτοικου επαρχίας Λεμεσού, στα τέλη Οκτωβρίου 2021, μετά από επικοινωνία που είχε με δύο άγνωστες γυναίκες μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, πείστηκε να επενδύσει σε δύο πλατφόρμες – ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Ο παραπονούμενος δημιούργησε λογαριασμούς στις δύο πλατφόρμες και μετέφερε το συνολικό χρηματικό ποσό των 108,000 ευρώ.

Σε κάποια στιγμή ο παραπονούμενος, αφού διαπίστωσε ότι οι επενδύσεις ήταν κερδοφόρες, αποφάσισε να μεταφέρει τα κέρδη από τους λογαριασμούς στις δύο πλατφόρμες, στον τραπεζικό του λογαριασμό, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει εφικτό.

Στη συνέχεια ο παραπονούμενος ενημερώθηκε από τα δύο ανταλλακτήρια, ότι οι λογαριασμοί του δέχθηκαν παρέμβαση από άγνωστους, με αποτέλεσμα να χάσει τα χρήματά του.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην εμπιστεύεται άγνωστα πρόσωπα, κυρίως, όταν αυτά παρουσιάζονται μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης.

Σε περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο προσεγγιστεί από αγνώστους για παρόμοιας φύσεως επενδύσεις, καλείται όπως το καταγγείλει στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, στο τηλέφωνο 22808200.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE