ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικο Συμβούλιο: Εγκριση για επέκταση Σχεδίου Κινήτρων για τις αεροπορικές εταιρείες λόγω πανδημίας

Υπουργικο Συμβούλιο: Εγκριση για επέκταση Σχεδίου Κινήτρων για τις αεροπορικές εταιρείες λόγω πανδημίας

Πρόταση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, αναφορικά με την επέκταση του Σχεδίου Κινήτρων για τις αεροπορικές εταιρείες για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού στη συνδεσιμότητα της Κύπρου και στην ανάπτυξη των αερομεταφορών.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος εξήγησε ότι «πρόκειται για έξι μήνες επέκταση του υφιστάμενου προσωρινού Σχεδίου Κινήτρων, το οποίο συνάδει με το προσωρινό πλαίσιο για χαλάρωση των κρατικών ενισχύσεων, το οποίο έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το οποίο έληγε μέχρι και το τέλος του χρόνου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποφασίσει επέκταση του προσωρινού Σχεδίου και των χαλαρώσεων κατά έξι μήνες, όπως και αύξηση της οροφής και για αυτό έχουμε ετοιμάσει και υποβάλει προς το Υπουργικό Συμβούλιο σχετική πρόταση επέκτασης του υφιστάμενου Σχεδίου που εφαρμόζουμε, ούτως ώστε να συνάδει και με τα όρια και τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Το προσωρινό Σχέδιο Κινήτρων έχει κριθεί ως πολύ αποτελεσματικό και έχει λειτουργήσει με επιτυχία, αφού τα στατιστικά δείχνουν ότι το 2021 έχουμε πετύχει να έχουμε πτήσεις σε 158 προορισμούς, ενώ το 2019 είχαμε πτήσεις προς 150 προορισμούς. Το 2021 έχουμε 62 αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, σε σύγκριση με το 2019 που είχαμε 70 αεροπορικές εταιρείες και έχουμε πτήσεις σε 40 χώρες και ταυτόχρονα έχουμε μια από τις πιο χαμηλές μειώσεις πτήσεων στην Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Υπουργός.

Επιπλέον, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόταση του Υπουργού Μεταφορών για παραχώρηση οικονομικής βοήθειας για σχεδιασμό και κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Α’ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λευκωσίας. «Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της συγκεκριμένης Σχολής, η οποία έχει ένα υπό εξέλιξη έργο, με το οποίο θα μετατρέψει ένα αυτοκίνητο αντίκα σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο και στο πλαίσιο της στήριξης της ηλεκτροκίνησης, έχουμε αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία και θα τη στηρίξουμε με την ανάλογη χορηγία, η οποία θα φτάνει το ποσό των 25,000 ευρώ», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Καρούσος.

Τέλος, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόταση σχετικά με την πολιτική για την ελεύθερη είσοδο στα Μουσεία. Πρόκειται για μια πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και περίπου έναν χρόνο με Υπουργική Απόφαση. «Πλέον θα συμπεριληφθεί και στους σχετικούς περί Αρχαιοτήτων Κανονισμούς και έχει εγκριθεί σήμερα η σχετική πρόταση που θα προωθηθεί και στη Βουλή, ούτως ώστε να αλλάξουν και οι Κανονισμοί μέσω της συμπερίληψης της ελεύθερης εισόδου στα Μουσεία που είναι κάτω από την αρμοδιότητα του Τμήματος Αρχαιοτήτων», σημείωσε ο Υπουργός Μεταφορών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top