Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα το πρώτο 48ωρο

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα το πρώτο 48ωρο

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει προκαλέσει ανησυχία στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αυξάνοντας με πολύ γρήγορους ρυθμούς τα κρούσματά της.

Τα συμπτώματα της νέας παραλλαγής του κορονοϊού είναι όπως επισημαίνουν οι μέχρι στιγμής μελέτες τελείως διαφορετικά από αυτά τα οποία εκδηλώνει κάποιος που νόσησε με άλλα στελέχη (όπως τη μετάλλαξη Delta), καθώς σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται ο πυρετός, η ανοσμία ή η αγευσία.

Πλέον τα συμπτώματα θυμίζουν ένα κοινό κρυολόγημα.

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα συμπτώματα το πρώτο 48ωρο

Ρινική καταρροή

Ξηρός λαιμός

Πονοκέφαλος

Κόπωση

Φτέρνισμα

Όπως μάλιστα εξήγησε σε εκδήλωση του ΕΚΠΑ ο καθηγητής Νίκος Σύψας, μπορεί κάποιος να νοσήσει με κορονοϊό ακόμα κι αν δεν εμφανίσει πυρετό.

«Αν κάποιος έχει συμπτώματα απλού κρυολογήματος θα ήταν καλό να κάνει ένα μοριακό (ιδανικά) τεστ και ύστερα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κοινωνική συνάθροιση εφόσον το τεστ είναι αρνητικό» υπογράμμισε ο Νίκος Σύψας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στρατηγικό «deal» στην Κύπρο – Η συμφωνία που αλλάζει τις σχέσεις με τα ΗΑΕ

Στρατηγικό «deal» στην Κύπρο – Η συμφωνία που αλλάζει τις σχέσεις με τα ΗΑΕ

Κοινή Διακήρυξη για την περαιτέρω αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης Κύπρου-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων υπογράφουν την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον Πρόεδρο των ΗΑΕ, Σεΐχη Mohammed bin Zayed al Nahyan.

BEST OF TOTHEMAONLINE