LIKE ONLINE

Εκπληκτική μεταμόρφωση σε παλιό αχυρώνα- Δείτε τα αποτελέσματα (φωτο)

Εκπληκτική μεταμόρφωση σε παλιό αχυρώνα- Δείτε τα αποτελέσματα (φωτο)

Ενα ζευγάρι Αμερικανών αγόρασε μια μικρή έκταση στο Μέιν για να χτίσει το σπίτι του. Και ξαφνικά, αποφάσισαν ότι δεν ήταν ανάγκη να χτίσουν. Αρκούσε να φτιάξουν τον ετοιμόρροπο αχυρώνα. Το αποτέλεσμα εκπλήσσει.

Ο Σκοτ και η Κάρεν Μπενέζρα προσέλαβαν τον αρχιτέκτονα Κάρεμπ Τζόνσον ο οποίος και ανέλαβε εξολοκλήρου τη μεταμόρφωση του ετοιμόρροπου αχυρώνα σε μια μοντέρνα κατοικία.



Το αποτέλεσμα της εκ βάθρων ανακαίνισης ήταν ένα σπίτι με industrial στοιχεία, (οι κολώνες από χάλυβα αφέθηκαν ακάλυπτες για να δωθεί έμφαση σε αυτό το στοιχείο), αλλά και vintage αναφορές. Το αρχικό πάτωμα του αχυρώνα, 200 ετών, διατηρήθηκε καθώς το τσιμέντο παρέμεινε και απλά γυαλίστηκε, ενώ τοποθετήθηκαν μοντέρνα έπιπλα σε λιτές γραμμές. Ολα αυτά έδεσαν με ξύλο λευκού κέδρου που συνδυάζει το vintage με το industrial.



«Γνωρίζαμε από την αρχή ότι έπρεπε να είμαστε δημιουργικοί καθώς ναι μεν το αποτέλεσμα θέλαμε να είναι τέλειο, αλλά ο προϋπολογισμός μας ήταν περιορισμένος», τονίζει ο Σκοτ και διηγείται την... ιστορία της κουζίνας τους. Οταν ο αρχιτέκτονάς τους τους έφερε τον προϋπολογισμό για την κουζίνα που είχε σχεδιάσει, έπαθαν κάτι σαν εγκεφαλικό. Δεν τον άντεχαν και έτσι ο Σκοτ αποφάσισε να κάνει κάτι έξυπνο. Να συνδυάσει απλά ντουλάπια που πήρε από το Ikea με άλλα που έφτιαξε μόνος του χρησιμοποιώντας ξύλο πεύκου που είχαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο χρησιμοποιηθεί στον παλιό αχυρώνα. Ετσι έφτιαξε μια κουζίνα, το κόστος της οποίας δεν ξεπέρασε τα 3.500 ευρώ και παρότι τη χαρακτήριζαν... προσωρινή λύση, αποφάσισαν να την κρατήσουν γιατί πραγματικά τους αρέσει.




Επίσης, το κόστος μειώθηκε κατά πολύ όταν το ζευγάρι αποφάσισε για τα κάγκελα στη σκάλα και στο εσωτερικό μπαλκόνι να χρησιμοποιηθούν ναι μεν βάσεις και στηρίγματα από σίδερο αλλά τα κενά να καλυφθούν με... φθηνό καλώδιο!



Επίσης, στις κρεβατοκάμαρες όλα θυμίζουν... αχυρώνα, καθώς έχουν διατηρηθεί τα εξωτερικά ξύλινα δοκάρια.


 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top