ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιφνιδίασε ο Αβέρωφ- Hμέρα κρίσης για Χριστοδουλίδη η 10η Ιανουαρίου - O Πρόεδρος του ΔΗΣΥ για σουβλάκι με τον ΠτΔ

Αιφνιδίασε ο Αβέρωφ- Hμέρα κρίσης για Χριστοδουλίδη η 10η Ιανουαρίου - O Πρόεδρος του ΔΗΣΥ για σουβλάκι με τον ΠτΔ

Ο κύβος ερρίφθη στον ΔΗΣΥ με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να δηλώνει παρών στην κούρσα για την προεδρία της Δημοκρατίας αλλά εκείνο που απομένει είναι να μάθουμε κατά πόσον θα τρέξει μόνος ή θα αναμετρηθεί με άλλο συναγερμικό στέλεχος. Το συγκεκριμένο ερώτημα θα απαντηθεί οριστικά στις 10 Ιανουαρίου 2022, ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από όσους θα διεκδικήσουν το χρίσμα του υποψηφίου στις εκλογές που θα γίνουν τον Μάρτιο, στη βάση της πρόσφατης απόφασης του διευρυμένου πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, με κυρίαρχο ερώτημα κατά πόσον δηλαδή θα υποβάλει υποψηφιότητα για το χρίσμα και θα αναμετρηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο με τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Εάν δεν το πράξει, τότε απομένει να ξεκαθαρίσει οριστικά κατά πόσον ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Σε μια τέτοια εξέλιξη δεν θα έχει θέση στην κυβέρνηση, κάτι το οποίο είναι και η άποψη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το θέμα Χριστοδουλίδη όμως, αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Λίγοι το γνώριζαν

Από χθες ο ΔΗΣΥ μπήκε οριστικά σε προεκλογική τροχιά και μάλιστα με μπροστάρη τον ίδιο τον πρόεδρο της παράταξης, ο οποίος αιφνιδίασε ακόμη και στελέχη της Πινδάρου και της κυβέρνησης. Παρόλον ότι η υποψηφιότητά του για το χρίσμα ήταν δεδομένη, πολύ λίγοι είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τη χθεσινή εξαγγελία της πρόθεσης διεκδίκησης του χρίσματος. Το οπτικογραφημένο μήνυμα εξαγγελίας ενδιαφέροντος, γυρισμένο στην Πλατεία Ελευθερίας, ήταν γνωστό μόνο σε στενούς συνεργάτες του Αβέρωφ Νεοφύτου και αξιωματούχους του κόμματος καθώς και στον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Λίγο πριν τη δημοσιοποίησή του ενημερώθηκαν με εσωτερικό μήνυμα οι υπουργοί και αξιωματούχοι της παράταξης.

Το μήνυμα Αβέρωφ είχε σαν κύριο αποδέκτη την κοινωνία στο σύνολό της αλλά την ίδια ώρα έστειλε μηνύματα και στο ακροατήριο εντός του κόμματος, στο οποίο ο Αβέρωφ ξεκαθάρισε κατά τρόπο συγκεκριμένο ότι τίθεται επικεφαλής της προσπάθειας για νικηφόρα πορεία. Συνεπώς, εμμέσως καθιστά σαφές ότι οποιοσδήποτε θέλει το χρίσμα θα πρέπει να αναμετρηθεί με τον ίδιο. Η φράση «ποτέ δεν κρύφτηκα, ποτέ δεν απέφυγα να βγω μπροστά. Με καθαρές θέσεις και καθαρές λύσεις, προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας», είναι ενδεικτική της κατεύθυνσης προς την οποία στρέφεται η επικοινωνιακής του καμπάνια, μέσα από την ανάδειξη της σκληρής δουλειάς για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας, τα τελευταία χρόνια. «Αντίπαλοί μας ήταν και είναι ο λαϊκισμός, οι ακρότητες και η διχόνοια και προσθέτει ότι «κακά τα ψέματα: δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, οι ωραίες θεωρίες και οι δημόσιες σχέσεις», είπε χαρακτηριστικά, ως απάντηση σε όσους προτάσσουν την χαμηλή δημοτικότητα και δημοφιλία.

Βραδινό σουβλάκι με Αναστασιάδη

Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Αναστασιάδης πήγαν για για σουβλάκι το βράδυ της Τετάρτης σε στέκι της Λευκωσίας. Την παρέα αποτελούσαν ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Χάρης Λοϊζίδης, ο σύμβουλος επικοινωνίας, Ανδρέας Χατζήκυριάκος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top