Έρχεται το σενάριο του ολικού lockdown στο τραπέζι – Πρωτοχρονιά με νέα μέτρα μετά την εκτόξευση κρουσμάτων

Έρχεται το σενάριο του ολικού lockdown στο τραπέζι – Πρωτοχρονιά με νέα μέτρα μετά την εκτόξευση κρουσμάτων

Άναψε φωτιές η «Όμικρον» στο Υπουργείο Υγείας καθώς όπως όλα δείχνουν επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι εξαπλώνεται ραγδαία στις κοινότητες με την ανησυχία ότι δεν θα μπορεί να περιοριστεί, να γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Οι επιστήμονες πλέον θεωρούν το ολικό lockdown σανίδα σωτηρίας για αποφυγή εξάπλωσης της Όμικρον, καθώς υπάρχει σοβαρά το ενδεχόμενο να επικρατήσει της Δέλτα. Πάντως σήμερα θεωρείται μία από τις πιο κρίσιμες ημέρες μετά την εκτόξευση σχεδόν στα χίλια κρούσματα - από τα υψηλότερα που έχουν σημειωθεί από την αρχή της πανδημίας στο νησί μας - αναμένοντας τα αποτελέσματα για υπό διερεύνηση ύποπτων περιστατικών της νέας μετάλλαξης.

Πάντως σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Απεύχομαι ένα ανάλογο ενδεχόμενο. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο τα μέτρα που παίρνουμε να είναι από τη μια προστατευτικά της υγείας της ζωής και από την άλλη των εργαζομένων, των επιχειρηματιών γενικότερα της οικονομίας του τόπου».

Δεν αποκλείεται μετά τα Χριστούγεννα, αλλά πριν την Πρωτοχρονιά να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, για εισηγήσεις νέων μέτρων πριν από τις γιορτές του νέου έτους. Εξάλλου χθες ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «Aν χρειαστεί να πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα μέσα στις γιορτές θα τα πάρουμε, αν χρειαστεί θα συγκαλέσουμε και έκτακτη σύσκεψη στις γιορτές» επιβεβαιώνοντας τα όσα αναφέραμε σε ρεπορτάζ μας προ ημερών.

Παράλληλα ο Υπουργός Υγείας τόνισε για ακόμη μία φορά τη σημαντικότητα να τηρηθούν τα μέτρα στις οικογενειακές συνάξεις τις ημέρες των γιορτών και όπως όλοι μας διενεργήσουμε εξέταση rapid test πριν τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια. Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία σε οικίες επιτρέπεται μέχρι τα 20 άτομα συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών και των ανήλικων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE