ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Εξαπλώνεται στην Κύπρο η μετάλλαξη Όμικρον – Πάνω από 60 τα νέα θετικά δείγματα

Εξαπλώνεται στην Κύπρο η μετάλλαξη Όμικρον – Πάνω από 60 τα νέα θετικά δείγματα

Στο πλαίσιο του αυστηρού ελέγχου που διενεργείται στην Κυπριακή Δημοκρατία υπό το φώς της νέα μετάλλαξης Όμικρον, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως μετά από την αλληλούχιση 192 δειγμάτων θετικών κρουσμάτων με ημερομηνίες συλλογής από 11 Δεκεμβρίου 2021 έως 19 Δεκεμβρίου 2021, που διενεργήθηκαν σε συνεργασία του Υπουργείου Υγείας, με την εταιρεία NIPD και κατόπιν ανάλυσης των δεδομένων από το Εργαστήριο Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, εντοπίστηκαν 59 θετικά δείγματα με την παραλλαγή Όμικρον.

Επιπρόσθετα επιβεβαιώθηκαν άλλα 4 δείγματα με αλληλούχιση από τα αεροδρόμια ως Όμικρον, από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Από τα 192 δείγματα, τα 80 συλλέχθηκαν στα αεροδρόμια, τα 9 δείγματα παραλήφθηκαν από διαμένοντες στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden και τα 103 δείγματα συλλέχθηκαν από την κοινότητα.

Συγκεκριμένα, 34 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον (B.1.1.529) αφορούσαν δείγματα που συλλέχθηκαν στα αεροδρόμια, 7 από το Eden και 22 από την κοινότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top