Πρόστιμα άνω των €100 εκατ.σε Google και Facebook επέβαλαν ρωσικά δικαστήρια

Πρόστιμα άνω των €100 εκατ.σε Google και Facebook επέβαλαν ρωσικά δικαστήρια

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε σήμερα Παρασκευή, πρόστιμο 1,99 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (23.398.997 εκατομμυρίων ευρώ ) στη Meta Platforms επειδή επανειλημμένα απέτυχε να διαγράψει περιεχόμενο που η Ρωσία θεωρεί παράνομο, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου των δικαστηρίων της Μόσχας.

Νωρίτερα το δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας ανακοίνωσε ότι επέβαλε στην εταιρεία Alphabet της Google πρόστιμο 7,2 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (78,5 εκατ. ευρώ) επειδή συστηματικά δεν απομάκρυνε περιεχόμενο που η Ρωσία θεωρεί απαγορευμένο.


Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές εταιρείες Meta Platforms και Google απειλούνται με νέα πρόστιμα επί του κύκλου εργασιών τους επειδή δεν έχουν απομακρύνει περιεχόμενο που θεωρείται απαγορευμένο στη Ρωσία.

«Την παρούσα στιγμή δεν έχουν απομακρυνθεί περισσότερα από 2.000 περιεχόμενα στο Facebook και Instagram», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής στην οποία επισημαίνεται ότι από την πλατφόρμα «της Google δεν έχουν απομακρυνθεί περισσότερα από 2.600 περιεχόμενα».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Μικρά αλλά σημαντικά βήματα προς την εντατικοποίηση των επαφών για το Κυπριακό διαπιστώνει η κυβέρνηση, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, να τονίζει ότι ο χρόνος πιέζει και πως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εξακολουθεί να έχει ως στόχο τη σύγκληση διευρυμένης συνάντησης πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του.

BEST OF TOTHEMAONLINE