ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Με λιγότερα άτομα θα κόψουμε φέτος βασιλόπιτα; - Όλες οι πληροφορίες για το σενάριο μείωσης ατόμων στα σπίτια

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Με λιγότερα άτομα θα κόψουμε φέτος βασιλόπιτα; - Όλες οι πληροφορίες για το σενάριο μείωσης ατόμων στα σπίτια

Όλο και πιο πολύ μεγαλώνει το σενάριο για περιορισμούς στις συναθροίσεις ατόμων στα σπίτια για την μέρα της πρωτοχρονιάς. Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων που σημειώθηκε χθες (26/12), προβλημάτισε αρκετά τόσο τον Υπουργό Υγείας όσο και τους επιδημιολόγους.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει προγραμματιστεί κάποια σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα μεταξύ των μελών της επιδημιολογικής ομάδας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, η επόμενη σύσκεψη αναμένεται να γίνει την επόμενη Δευτέρα 03 Ιανουαρίου, ωστόσο περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα των επόμενων ημερών και τότε να αποφασιστεί αν θα επισπεύσουν την σύσκεψη.

Ο χθεσινός συναγερμός με τα 912 κρούσματα και το ποσοστό θετικότητας που έφτασε το 1.70%, προβλημάτισε ιδιαίτερα τους ειδικούς, καθώς οι φόβοι για έξαρση των κρουσμάτων και την πρωτοχρονιά – όπως έγινε δηλαδή και τα Χριστούγεννα - είναι κάτι που θα μας στοιχίσει στο μέλλον.

Παρά τα όσα ακούγονται για μείωση στον αριθμό των ατόμων στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, πληροφορίες της ιστοσελίδας μας αναφέρουν πως δεν θα υπάρξουν, εκτός κάποιου συγκλονιστικού απροόπτου.

Όλα θα κριθούν από τα σημερινά και αυριανά αποτελέσματα, καθώς σε περίπτωση που ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων ανέβει περισσότερο, εκεί κάποια έκτακτα μέτρα θα είναι η μόνη επιλογή για αποφυγή μιας νέας έξαρσης.


Υπενθυμίζουμε ότι χθες Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 912 (ποσοστό θετικότητας: 1,7%) νέα κρούσματα.

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 162 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 74 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.
Από τους 74 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 26 είναι διασωληνωμένοι, οι 5 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 43 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 24ης Μαΐου 2026 διαμορφώνονται ήδη ως μία από τις πιο σύνθετες και αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τα δεδομένα του εκλογικού σώματος, οι πρώτες δημοσκοπικές ενδείξεις, η έντονη πολυδιάσπαση του κομματικού σκηνικού και οι εσωτερικές αναταράξεις σε παραδοσιακά κόμματα συνθέτουν ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE