Υπ. Υγείας: Προσπάθειες για αύξηση μονάδων διενέργειας rapid test - Tι θα γίνει με τα σχολεία

Υπ. Υγείας: Προσπάθειες για αύξηση μονάδων διενέργειας rapid test - Tι θα γίνει με τα σχολεία

Θα γίνει προσπάθεια να αυξηθούν οι μονάδες που διενεργούν rapid test, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης, υπό την προεδρία της Προεδρεύουσας της Κυπριακής Δημοκρατίας Αννίτας Δημητρίου, το οποίο αποφάσισε νέα μέτρα ύστερα από την εκτόξευση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, κατά πόσον έχει διασφαλιστεί πως θα υπάρχουν μονάδες δειγματοληψίας σε επαρκείς αριθμούς, ακόμη και την Πρωτοχρονιά, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι το rapid test θα πρέπει να είναι διάρκειας 24 ωρών και «άρα κάποιος μπορεί να κάνει το τεστ και παραμονή Πρωτοχρονιάς που υπάρχουν αρκετές μονάδες rapid test σε όλη την Κύπρο».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον θα αυξηθούν οι μονάδες διενέργειας rapid test, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι «θα προσπαθήσουμε να τις αυξήσουμε».

Ερωτηθείς τι θα γίνει με τα σχολεία, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι «η άποψη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής είναι ότι τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοικτά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιστρέφει στη διεκδίκηση της προεδρίας μέσω της κομματικής διαδικασίας, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές ισορροπίες και η συζήτηση για τον Νίκο Χριστοδουλίδη αποκαλύπτει ότι η πληγή του 2023 παραμένει ανοιχτή.

BEST OF TOTHEMAONLINE