Ακόμη ένας θάνατος κορωνοϊού στα κατεχόμενα - Ανησυχία γιατρών για την πορεία της πανδημίας

Ακόμη ένας θάνατος κορωνοϊού στα κατεχόμενα - Ανησυχία γιατρών για την πορεία της πανδημίας

Ένας ακόμη θάνατος, ο 139ος ανακοινώθηκε σήμερα στα κατεχόμενα. Πρόκειται για άνδρα που νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στην εντατική στο νοσοκομείο πανδημίας στην κατεχόμενη Λευκωσία.


Την ίδια ώρα ο τ/κ ιατρικός σύλλογος ανησυχεί ότι μπορεί να βγει εκτός ελέγχου η πανδημία λόγω των εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά και των προεκλογικών συγκεντρώσεων.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί σημειώνουν ότι η «ανώτατη επιτροπή λοιμωδών νόσων» απαγόρευσε τη συγκέντρωση πέραν των 10 ατόμων σε σπίτια για την Πρωτοχρονιά, αλλά δεν έθεσε περιορισμούς για τα ξενοδοχεία και τα καζίνο.

Ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι οι «αρμόδιοι» κάνουν τα στραβά μάτια στις πολυπληθείς «προεκλογικές» συγκεντρώσεις την ώρα που απαγόρευσαν τις εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά στα σχολεία, στα γραφεία και στις «κρατικές υπηρεσίες».

Ο τ/κ ιατρικός σύλλογος ανέφερε ότι προκαλεί ανησυχία στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας το γεγονός ότι δεν εφαρμόζονται οι κανόνες και δεν γίνονται έλεγχοι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Καλεί δε το «υπουργείο υγείας» να ασκεί τους απαραίτητους ελέγχους κατά την προεκλογική εκστρατεία και τις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κάμερες στα σχολεία μόνο με όρους: Το ΥΠΑΝ βάζει φρένο - Τι προβλέπουν οι νέες οδηγίες

Κάμερες στα σχολεία μόνο με όρους: Το ΥΠΑΝ βάζει φρένο - Τι προβλέπουν οι νέες οδηγίες

Αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας για τις κάμερες στα σχολεία θέτει το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), υπενθυμίζοντας με νέα εγκύκλιο τις δεσμευτικές οδηγίες που οφείλουν να τηρούν οι σχολικές μονάδες σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση και χρήση κλειστών κυκλωμάτων βιντεοπαρακολούθησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE