Απάντησε ο Χατζηπαντέλας εαν πάμε σε Lockdown - Τι αποκάλυψε

Απάντησε ο Χατζηπαντέλας εαν πάμε σε Lockdown - Τι αποκάλυψε

Ολο και φουντώνουν οι φήμες για ένα νέο ενδεχόμενο lockdown.

Σε προηγούμενο μας άρθρο, αναφερθήκαμε στην άποψη του πυρηνικού γιατρού Σοφοκλή Σοφοκλέους, ότι τα μέχρι τώρα μέτρα δεν είναι αποτελεσμάτικά και προτείνει την λύση του lockdown.

Κάτι το οποιο φαινεται να μην φεύγουν απο το τραπέζι αυστηροποίησης ούτε και οι ειδικοί - επιδημιολόγοι.

Ο Υπουργός Υγείας , Μιχάλης Χατζηπαντέλας , σε συνέντευξή του στην εκπομπή Πρώτη Ενημέρωση του ΡΙΚ, απαντησε και για το ενδεχόμενο ενός νεου lockdown όσο και για ποιο λόγο δεν έχουν ληφθεί πιο αυστηρά μέτρα.

Σε ερώτηση γιατί δεν έχουν ληφθεί αυστηρότερα μέτρα , ο Υπουργός ξεκαθάρισε οτι τα μέτρα λαμβάνονται μετά από εισηγήσεις των ειδικών, ενώ η Κύπρος εφαρμόζει τα πιο αυστηρά μέτρα από τον Ιούλιο.  Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι  η Όμικρον είναι μια απρόβλεπτη μετάλλαξη.

 

Στη συνέχεια απάντησε σε ερώτηση για ενδεχόμενο ενός lockdown, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν είναι στόχος να το αποφασίσουμε σε μια ημέρα αλλά να δούμε τις άλλες επιλογές, έχουμε λίγο χρόνο ακόμα γι αυτό το σενάριο. Καθημερινά βλέπουμε τα στοιχεία, γνωρίζουμε τι γίνεται, λαμβάνουμε αρκετούς παράγοντες υπόψη πριν δούμε αυτό το ενδεχόμενο».

Καταλήγοντας ότι στόχος δεν είναι να δημιουργήσουν ένα κλίμα πανικού στον κόσμο αλλά να περάσουν το μήνυμα ότι ολοι βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:00 το 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η κοινή τους παρουσία στο φεστιβάλ είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντησή τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE