ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Από «κέρφιου» μέχρι και lockdown στο τραπέζι – Τι αναμένεται να γίνει με τα σχολεία

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Από «κέρφιου» μέχρι και lockdown στο τραπέζι – Τι αναμένεται να γίνει με τα σχολεία

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η σημερινή σύσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη μαζί με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, καθώς ο ΠτΔ θέλει να ενημερωθεί αναλυτικά για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας με σκοπό να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων.

Ένα από τα πολλά θέματα που έχουν να αποφασίσουν είναι αν θα επιστρέψουν τελικά οι μαθητές στα θρανία την προγραμματισμένη ημερομηνία, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, ή αν τελικά θα δοθεί μια παράταση στο άνοιγμα των σχολείων, ούτως ώστε να μην ακόμη πιο μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Οι απόψεις των ειδικών σε σχέση με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία διίστανται, αφού κάποιοι εισηγούνται όπως παραμείνουν κλειστά για άλλη μία εβδομάδα και ακολούθως να επαναξιολογηθεί η κατάσταση, ενώ άλλοι -που είναι και η πλειοψηφία- τάσσονται υπέρ της επιστροφής των μαθητών την ερχόμενη Δευτέρα. Το Υπουργείο Παιδείας ωστόσο τάσσεται και το Υπουργείο Παιδείας υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων.

Στο τραπέζι προς συζήτηση θα τεθεί και το θέμα των εκδηλώσεων των Θεοφανίων, οι οποίες ανησυχούν αρκετά τους ειδικούς, αφού αναμένεται να παρατηρηθεί μεγάλος συγχρωτισμός και ως εκ τούτου υπάρχει κίνδυνος ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να προταθεί από τους ειδικούς η λήψη μέτρων σε αυτές τις εκδηλώσεις, ωστόσο, η απόφαση εναπόκειται στην Κυβέρνηση.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι οι ειδικοί προτείνουν κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων για περίοδο δύο με τέσσερις εβδομάδες, λειτουργία των χώρων εστίασης μέχρι τα μεσάνυχτα και μείωση των ατόμων που συναθροίζονται στους εν λόγω χώρους. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται να είναι αρκετά απομακρυσμένο.

Όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, πληροφορίες της ιστοσελίδας μας θέλουν την επιστροφή του «κέρφιου», δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας από μια συγκεκριμένη ώρα και μετά, με το πιο πιθανό σενάριο να ξεκινά στις 23:00 το βράδυ.

Την ίδια ώρα, το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown είναι απομακρυσμένο αλλά όχι απίθανο, καθώς οι επιδημιολογικοί δείκτες είναι στο «κόκκινο» και προσπαθούν να κάνουν ότι είναι δυνατό με σκοπό να μειωθούν τα κρούσματα και να μην γίνουν πολλές εισαγωγές στα νοσηλευτήρια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Επέβαινε σε μοτοσικλέτα ο στόχος της απόπειρας φόνου - Δείτε φωτογραφία από το σημείο

Επέβαινε σε μοτοσικλέτα ο στόχος της απόπειρας φόνου - Δείτε φωτογραφία από το σημείο

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04) στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top