ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κέντρα Αναψυχής: «Έμμεσο κλείσιμο» φέρνουν τα νέα μέτρα – Επιτακτική η οικονομική στήριξη του κλάδου

Κέντρα Αναψυχής: «Έμμεσο κλείσιμο» φέρνουν τα νέα μέτρα – Επιτακτική η οικονομική στήριξη του κλάδου

«Κάθε περιορισμός παίζει τον δικό του ρόλο στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων» δήλωσε ο Γ.Γ. του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης.

Μιλώντας στο ThemaOnline, είπε πως αρκετοί επηρεάζονται από τον περιορισμό του αριθμού των ατόμων, ιδιαίτερα όσοι διαθέτουν μεγάλους χώρους.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αν θα έχουμε πελάτες. Γιατί κάθε φορά που βγαίνουν νέοι περιορισμοί ‘χαλά’ και η ψυχολογία του κόσμου», σημείωσε ο κ. Λεβέντης.

Πρόσθεσε πως «εμείς επικεντρωνόμαστε στην οικονομική στήριξη που πρέπει να προσφέρει το κράτος. Ολόκληρη η βιομηχανία θα πρέπει να στηριχθεί στοχευμένα».
Θεωρούμε, συνέχισε, πως η οποιαδήποτε απόφαση δεν θα πρέπει να επικεντρώνεται στη σύγκριση του κύκλους εργασιών της βιομηχανίας το 2021 με το 2020 καθώς ολόκληρη η οικονομία την περσινή χρονιά παρουσίασε άνοδο σε σχέση με το 2020.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), Νεόφυτος Θρασυβούλου, ξεκαθάρισε πως δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους επιδημιολόγους και σεβόμαστε τις αποφάσεις τους. «Από την άλλη, τα νέα πρωτόκολλά για κέντρα αναψυχής και χώρους εστίασης αποτελούν έμμεσο κλείσιμο». Για αυτό τον λόγο πρόσθεσε, είναι αναγκαία η οικονομική στήριξη της βιομηχανίας.

Μάλιστα εντός των επόμενων ημερών, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των συνδέσμων που εκπροσωπεί η ΟΣΙΚΑ για να συζητηθούν τα επόμενα βήματα.

«Αυτό που ζητάγαμε είναι επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θρασυβούλου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top