Σε υποχρεωτική καραντίνα όσοι αρνούνται το PCR στο αεροδρόμιο - Ποια η διαδικασία

Σε υποχρεωτική καραντίνα όσοι αρνούνται το PCR στο αεροδρόμιο - Ποια η διαδικασία

Για το νέο μέτρο που αφορά τους πολίτες που αφικνούνται στην Κυπριακή Δημοκρατία από τις 6 Ιανουαρίου 2022 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας, Kωνσταντίνος Aθανασίου στο ThemaOnline.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που πάρθηκαν σήμερα (05/01) το μέτρο αναφέρει τα εξής:

«Aπό τις 6 Ιανουαρίου 2022, όσοι αφικνούνται στην Κυπριακή Δημοκρατία και αρνούνται να υποβληθούν σε εργαστηριακή εξέταση PCR τότε θα οδηγούνται σε κρατική καραντίνα για τη περίοδο 14 ημερών και θα μπορούν να αποδεσμευτούν την 7η ημέρα, νοουμένου ότι διενεργήσουν εργαστηριακή εξέταση PCR. Τα έξοδα καραντίνας και εξέτασης θα επιβαρύνουν τον πολίτη».

Ο κ. Aθανασίου αναφέρθηκε στην διαδικασία αυτή εξηγώντας πως ο πολίτης  που αρνείται την εξέταση pcr  θα μεταφέρεται άμεσα σε κρατική καραντίνα όπου τα έξοδα και της μεταφοράς αλλά και της διαμονής θα είναι δικά του.

Επισημαίνει ότι, αν ο πολίτης οποιαδήποτε μέρα  της καραντίνας του, αποφασίσει να υποβληθεί στην εξέταση pcr, και νοουμένου ότι το αποτέλεσμα του είναι αρνητικό, θα αποδεσμεύεται άμεσα από την καραντίνα.

Εξήγησε περαιτέρω, πως «αν σε περίπτωση που ένας πολίτης αρνηθεί να μεταφερθεί σε υποχρεωτική καραντίνα και δεν συνεργάζεται με τους κανονισμούς, τότε είναι λογικό ότι η Αστυνομία πιθανόν να παρέμβει, έτσι ώστε να τηρηθούν τα μέτρα».

Σχετικά με το αν θα γίνεται κάποιος έλεγχος για την τήρηση της καραντίνας από τον πολίτη, θα γίνεται επίβλεψη από το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει, ανέφερε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Κλείδωσε» η συνάντηση του ΠτΔ με Ερχιουρμάν - Θα λάβει χώρα στην οικία του Ντανιέ

«Κλείδωσε» η συνάντηση του ΠτΔ με Ερχιουρμάν - Θα λάβει χώρα στην οικία του Ντανιέ

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Τουφάν Έρχιουρμαν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου, στις 9.30π.μ., στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE