ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Σε υποχρεωτική καραντίνα όσοι αρνούνται το PCR στο αεροδρόμιο - Ποια η διαδικασία

Σε υποχρεωτική καραντίνα όσοι αρνούνται το PCR στο αεροδρόμιο - Ποια η διαδικασία

Για το νέο μέτρο που αφορά τους πολίτες που αφικνούνται στην Κυπριακή Δημοκρατία από τις 6 Ιανουαρίου 2022 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας, Kωνσταντίνος Aθανασίου στο ThemaOnline.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που πάρθηκαν σήμερα (05/01) το μέτρο αναφέρει τα εξής:

«Aπό τις 6 Ιανουαρίου 2022, όσοι αφικνούνται στην Κυπριακή Δημοκρατία και αρνούνται να υποβληθούν σε εργαστηριακή εξέταση PCR τότε θα οδηγούνται σε κρατική καραντίνα για τη περίοδο 14 ημερών και θα μπορούν να αποδεσμευτούν την 7η ημέρα, νοουμένου ότι διενεργήσουν εργαστηριακή εξέταση PCR. Τα έξοδα καραντίνας και εξέτασης θα επιβαρύνουν τον πολίτη».

Ο κ. Aθανασίου αναφέρθηκε στην διαδικασία αυτή εξηγώντας πως ο πολίτης  που αρνείται την εξέταση pcr  θα μεταφέρεται άμεσα σε κρατική καραντίνα όπου τα έξοδα και της μεταφοράς αλλά και της διαμονής θα είναι δικά του.

Επισημαίνει ότι, αν ο πολίτης οποιαδήποτε μέρα  της καραντίνας του, αποφασίσει να υποβληθεί στην εξέταση pcr, και νοουμένου ότι το αποτέλεσμα του είναι αρνητικό, θα αποδεσμεύεται άμεσα από την καραντίνα.

Εξήγησε περαιτέρω, πως «αν σε περίπτωση που ένας πολίτης αρνηθεί να μεταφερθεί σε υποχρεωτική καραντίνα και δεν συνεργάζεται με τους κανονισμούς, τότε είναι λογικό ότι η Αστυνομία πιθανόν να παρέμβει, έτσι ώστε να τηρηθούν τα μέτρα».

Σχετικά με το αν θα γίνεται κάποιος έλεγχος για την τήρηση της καραντίνας από τον πολίτη, θα γίνεται επίβλεψη από το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει, ανέφερε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top