ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αναστάτωση από την φημολογία για επιστροφή του 'κέρφιου' και άλλων μέτρων - Τι ισχύει

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αναστάτωση από την φημολογία για επιστροφή του 'κέρφιου' και άλλων μέτρων - Τι ισχύει

Περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας και την έξαρση της μετάλλαξης Omicron, που κυριαρχεί αυτό το διάστημα και στην Κύπρο, εξετάζουν οι ειδικοί.

Όπως ακούγεται πολύ έντονα τις τελευταίες μέρες, υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής του «κέρφιου», δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας από μια συγκεκριμένη ώρα το βράδυ και μετά, ωστόσο αυτό θα κριθεί από τα αποτελέσματα που θα δούμε τις επόμενες μέρες.

Η  φημολογία για επιστροφή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας έχει θορυβήσει αρκετά τον κόσμο, καθώς δεν θέλει κανείς μας να ξανά ζήσει περιορισμούς που υπήρχαν στον παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, κάτι τέτοιο μπορεί να έχει πέσει στο τραπέζι σαν πρόταση, ωστόσο με τα πρόσφατα αποτελέσματα που αφορούν τον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων μοιάζει αρκετά απομακρυσμένο, τουλάχιστον για την ώρα. 

Τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας θα εξετάσουν τα δεδομένα και την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ήδη λήφθηκαν για την μείωση της διασποράς του ιού και θα εισηγηθούν στην αυριανή (11/01) σύσκεψη αν πρέπει να προχωρήσουμε σε πιο αυστηρά.

Tα κρούσματα χθες Κυριακή έφτασαν τις 3,012 με το ποσοστό θετικότητας να βρίσκεται στο 2,16%.  Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς και θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό νέα μέτρα που πιθανόν να ληφθούν είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσηλευτήρια καθώς σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις είναι 251 ενώ οι 91 είναι σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Υπενθυμίζουμε ότι νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, όπως το ποσοστό τηλεργασίας που καθορίζεται μέχρι το 50% του προσωπικού κάθε εταιρείας ή οργανισμού, ενώ εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που εργάζονται μέχρι 10 άτομα.

Την ίδια ώρα στους χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης, μουσικοχορευτικά κέντρα, γάμους, βαπτίσεις, το ανώτατο όριο καθορίζεται σε 200 άτομα.

Επίσης από σήμερα, τερματίζεται ο χορός, ενώ ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι καθορίζεται στα 8 άτομα, ενώ η διαμονή και η επίσκεψη σε ξενοδοχειακές μονάδες/τουριστικά καταλύματα θα επιτρέπεται μόνο σε άτομα που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα ή που άρχισαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα και δεν έχει παρέλθει η χρονική περίοδος που απαιτείται για τη λήψη της 2ης ή της 3ης δόσης εμβολίου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top