Πριν από 27 χρόνια παρόμοιος σεισμός στην Κύπρο - «Από τους μεγαλύτερους στο νησί»

Πριν από 27 χρόνια παρόμοιος σεισμός στην Κύπρο - «Από τους μεγαλύτερους στο νησί»

Αναστάτωση προκλήθηκε σε ολόκληρη την Κύπρο τα ξημερώματα της Τρίτης 11 Ιανουαρίου, όταν μεγάλης κλίμακας σεισμός ταρακούνησε το νησί. 

Ο Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, Χριστόδουλος Χατζηγεωργίου σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση αναφέρθηκε σε ένα από τους μεγαλύτερους σεισμούς που σημειώθηκαν στην Κύπρο, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη ζώνη όπου υπήρξε η σεισμισκή δόνηση είναι γνωστή για αυτού του είδους δραστηριότητες. 

Μάλιστα όπως τόνισε ο σεισμός ήταν και κάθετος και οριζόντιος, ενώ τέτοιας κλίμακας έχει να σημειωθεί από το 1995, όπου μάλιστα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ σημειώθηκαν και μεγάλες υλικές ζημιές. Η διαφορά με τον σημερινό σεισμό είναι η απόσταση από τις ακτές όπως εξήγησε , που βοήθησε στο να μην υπάρξουν τέτοιου είδους καταστροφές όπως πριν 27 χρόνια. 

Βαρυσήμαντη είναι και η δήλωση του κ. Χατζηγεωργίου ότι πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους σεισμούς που έχουν σημειωθεί στο νησί μας. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Σε πορεία εσωκομματικών εκλογών – Οι «ισχυρές» υποψηφιότητες και ο κίνδυνος των εσωτερικών εντάσεων

ΔΗΣΥ: Σε πορεία εσωκομματικών εκλογών – Οι «ισχυρές» υποψηφιότητες και ο κίνδυνος των εσωτερικών εντάσεων

Λίγες ημέρες πριν από την επίσημη διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα βουλευτικά ψηφοδέλτια του Δημοκρατικού Συναγερμού, το πολιτικό θερμόμετρο στην Πινδάρου ανεβαίνει αισθητά. Η ημερομηνία-ορόσημο της Τρίτης, 9 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να αποτελέσει την αφετηρία για έντονες εσωκομματικές διεργασίες, με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις να συγκλίνουν στο ότι οι κάλπες, δεν θα αποφευχθούν σε αρκετές επαρχίες.

BEST OF TOTHEMAONLINE