Πριν από 27 χρόνια παρόμοιος σεισμός στην Κύπρο - «Από τους μεγαλύτερους στο νησί»

Πριν από 27 χρόνια παρόμοιος σεισμός στην Κύπρο - «Από τους μεγαλύτερους στο νησί»

Αναστάτωση προκλήθηκε σε ολόκληρη την Κύπρο τα ξημερώματα της Τρίτης 11 Ιανουαρίου, όταν μεγάλης κλίμακας σεισμός ταρακούνησε το νησί. 

Ο Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, Χριστόδουλος Χατζηγεωργίου σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση αναφέρθηκε σε ένα από τους μεγαλύτερους σεισμούς που σημειώθηκαν στην Κύπρο, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη ζώνη όπου υπήρξε η σεισμισκή δόνηση είναι γνωστή για αυτού του είδους δραστηριότητες. 

Μάλιστα όπως τόνισε ο σεισμός ήταν και κάθετος και οριζόντιος, ενώ τέτοιας κλίμακας έχει να σημειωθεί από το 1995, όπου μάλιστα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ σημειώθηκαν και μεγάλες υλικές ζημιές. Η διαφορά με τον σημερινό σεισμό είναι η απόσταση από τις ακτές όπως εξήγησε , που βοήθησε στο να μην υπάρξουν τέτοιου είδους καταστροφές όπως πριν 27 χρόνια. 

Βαρυσήμαντη είναι και η δήλωση του κ. Χατζηγεωργίου ότι πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους σεισμούς που έχουν σημειωθεί στο νησί μας. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η συζήτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στους πολιτικούς διαδρόμους, τις τελευταίες ημέρες. Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, επιχείρησε μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Καθημερινή» να υποβαθμίσει το θέμα, οι πληροφορίες, οι εκτιμήσεις και οι πολιτικές αναγνώσεις συνεχίζουν να τροφοδοτούν, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρασκήνιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE