Τα μέτρα που πάνε στο Υπουργικό: Έρχεται το «Test to Stay» στα σχολεία - Τελευταία ευκαιρία στα γήπεδα

Τα μέτρα που πάνε στο Υπουργικό: Έρχεται το «Test to Stay»  στα σχολεία - Τελευταία ευκαιρία στα γήπεδα

Δηλώσεις για τα μέτρα που θα προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο, έκανε το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιανουαρίου ο Υπ. Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Μετά το τέλος της σύσκεψης που είχε με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, στο Υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό να συζητηθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι αύριο Τετάρτη θα προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 το πρωί τα πιο κάτω μέτρα:

Με σκοπό να μην κλείσουν τα σχολεία το Υπ. Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο του μέτρου του «test to stay», δηλαδή να υποβάλλονται σε rapid τεστ μαθητές και εκπαιδευτικοί μιας τάξης που εντοπίζεται θετικό κρούσμα.

Παράλληλα, έγινε εισήγηση από τους επιστήμονες όπως στα γηροκομεία γίνεται είσοδος των συγγενών με rapid τεστ, όπως επίσης δήλωσε «αποφασίσαμε να δώσουμε τελευταία ευκαιρία στις ποδοσφαιρικές ομάδες για τις προστατευτικές μάσκες και εάν δεν συνεργαστούν θα προχωρήσουμε στο κλείσιμο των γηπέδων».

Τέλος ανέφερε πως Θα αξιολογούν τις νοσηλείες καθημερινώς και εάν υπάρχει έξαρση τότε θα υπάρχει έκτακτη συνεδρία και εάν πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα θα ληφθούν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Την Δευτέρα η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για Νίκο Σύκα - Τα σενάρια

ΔΗΣΥ: Την Δευτέρα η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για Νίκο Σύκα - Τα σενάρια

Για το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας έχει προγραμματιστεί η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, η οποία μέχρι στιγμής αναβλήθηκε δύο φορές.  Στόχος της συνεδρίας είναι η εξέταση της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου, που κατατέθηκε έπειτα από πρόταση της προέδρου του κόμματος, Αννίτας Δημητρίου, και αφορά τη διαγραφή του βουλευτή Νίκου Σύκα.