«Test to stay» για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία – Πως θα λειτουργεί για τους μαθητές

«Test to stay» για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία – Πως θα λειτουργεί για τους μαθητές

Στη σημερινή σύσκεψη ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας και τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας εστίασαν στη διατήρηση του ανοίγματος των σχολείων.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των μέτρων που εισηγήθηκαν ήταν και το test-to-stay που αφορά τα σχολεία.

Οι εισηγήσεις θα χρησιμοποιηθούν -εάν και εφόσον- η κατάσταση παρουσιάσει επιδείνωση.

Το μέτρο test-to-stay αφορά Rapid Test σε όλα τα παιδιά του δημοτικού που είναι επαφές στην τάξη.

«Αν δεν υπάρξει η δυνατότητα να έχουμε παντού Rapid Test θα κάνουμε Self Test»

Σκοπός είναι να διενεργούνται rapid τεστ σε μαθητές που εντοπίζεται θετικό κρούσμα στην τάξη τους με σκοπό να μην κλείνει η τάξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE