Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Λαβρόφ - Τι συζήτησαν οι δύο ΥΠΕΞ

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Λαβρόφ - Τι συζήτησαν οι δύο ΥΠΕΞ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.


Αντικείμενο της συνομιλίας των δύο Υπουργών Εξωτερικών ήταν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς και οι εξελίξεις στο Καζακστάν, τη Λιβύη και τη Συρία.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o κ. Δένδιας σημείωσε: «Είχα εκτενή τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό μου S. Lavrov αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, κατά την οποία επανέλαβα τις πάγιες ελληνικές θέσεις. Συνομιλήσαμε επίσης για τις εξελίξεις στο Καζακστάν, τη Λιβύη και τη Συρία».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE