ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με μηνύματα στο Messenger προσπαθούν να σας εξαπατήσουν - Τι να προσέχετε

Με μηνύματα στο Messenger προσπαθούν να σας εξαπατήσουν - Τι να προσέχετε

Ψευδείς και παραπλανητικές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες περιέχουν κακόβουλα λογισμικά προγράμματα.

Τις τελευταίες ημέρες η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας έγινε δέκτης πολλών καταγγελιών σχετικά με ψευδείς και παραπλανητικές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες περιέχουν κακόβουλα λογισμικά προγράμματα – ιούς (Virus). Υπάρχουν δύο ειδών απάτες και το κοινό, καλείται να είναι προσεκτικό.

α) Αποστολή μηνύματος (κυρίως στο Messenger) με παραπλανητικό περιεχόμενο για σχετικό βίντεο που δήθεν ο αποδέκτης του μηνύματος συμμετέχει.
β) Παραπλανητικές αναρτήσεις σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές επικοινωνίας, που σχετίζονται με ψευδή δημοσίευση για επιτυχή αντιμετώπιση του Covid 19 στο Μεξικό.

Και οι δύο πιο πάνω περιπτώσεις θεωρούνται ως κακόβουλες.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει την ενεργοποίηση αυτών των αναρτήσεων αφού περιέχουν ιούς οι οποίοι έχουν την δυνατότητα υποκλοπής προσωπικών δεδομένων και κωδικών πρόσβασης καθώς επίσης και της ταχύτατης εξάπλωσης του ιού μεταξύ των χρηστών.

Συστήνεται επίσης η αναφορά (report) και διαγραφή τέτοιων αναρτήσεων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε περίπτωση ενεργοποίησης τέτοιας ανάρτησης, συστήνεται ο άμεσος έλεγχος και αλλαγή του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top