ΟΚΥπΥ: Η επάρκεια σε κλίνες εξαρτάται από την πίεση της πανδημίας

ΟΚΥπΥ: Η επάρκεια σε κλίνες εξαρτάται από την πίεση της πανδημίας

Η επάρκεια σε κλίνες εξαρτάται από την πίεση της πανδημίας και από τον αναγκαστικό περιορισμό μη επειγουσών διαδικασιών, δηλώνει ο ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) σε ανακοίνωση με την οποία απαντά "σε κάποιες αναληθείς δηλώσεις και δημοσιεύματα, ότι διασφαλίζονται κλίνες ΜΕΘ μέσω των θανάτων ασθενών", ενώ όσον αφορά τα πολυανθεκτικά μικρόβια, αυτά εντοπίζονται σε όλες τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε όλο τον κόσμο και έχουμε υποχρέωση να τα περιορίσουμε, ακολουθώντας πιστά τα ενδεδειγμένα ιατρικά πρωτόκολλα.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η Κύπρος κατατάσσεται στην κατηγορία των χωρών που αντιμετώπισαν με μεγάλη επιτυχία την πανδημία covid-19, έχοντας το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας (0,4%).

Προσθέτει ότι για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο ΟΚΥπΥ, πέρα από τη διάθεση κλινών σε κοινούς θαλάμους και ΜΑΦ, ανέπτυξε περισσότερες των 80 κλινών ΜΕΘ, με προοπτική για ακόμη περισσότερες.

Αναφέρει επίσης ότι από την αρχή της πανδημίας και μέχρι σήμερα, στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, νοσηλεύθηκαν πέραν των 2, 000 βαρέως πασχόντων ασθενών ανεξάρτητα διάγνωσης (πέραν των 720 ασθενών με covid-19) με εξαιρετικά αποτελέσματα, προσθέτοντας από τις 4 Νοεμβρίου 2021, έγιναν 238 εισαγωγές, 104 εξιτήρια, 26 παραπομπές σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, 24 μετακινήσεις ασθενών σε Νοσηλευτήρια του ΟΚΥΠΥ και σημειώθηκαν 53 θάνατοι.

Διευκρινίζει πως η διαφορά των αριθμών οφείλεται και στην ανάπτυξη νέων κλινών και ότι η επάρκεια σε κλίνες εξαρτάται ως αναμένεται από την πίεση της πανδημίας και από τον αναγκαστικό περιορισμό μη επειγουσών διαδικασιών.

«Χαρακτηριστικές είναι και οι διεθνείς στατιστικές που αναφέρουν ότι, για κάθε 10.000 ασθενείς με covid-19 που είχε το κράτος να φροντίσει, προέκυψαν οι ακόλουθοι θάνατοι: Γερμανία 148, Αγγλία 102, Ισραήλ 51, Δανία 33 και Κύπρος 31», συμπληρώνει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντυπωσιακές εικόνες από την είσοδο του βασιλιά καρνάβαλου στην Πάφο υπό βροχή - Το άρμα με το μαγεμένο δάσος - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Εκοιμήθη ο πατήρ Γεώργιος: Πένθος σε κοινότητα της Λευκωσίας - Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του
Τι συμβαίνει στο Παιδοογκολογικό; Διαρροές νερού, έντονος θόρυβος- Οι εξηγήσεις του ΟΚΥπΥ
Ανθρωπιστικός Διάδρομος: Μεταφορά γευμάτων από την Κύπρο στη Γάζα – «Συνεργασία για να φτάσουμε σε οικογένειες» - Δείτε βίντεο
Θρίλερ στη Λάρνακα: Αντικρουόμενες εκδοχές για τον θάνατο 72χρονης - Τι λέει η εγγονή, τι απαντά ο ΟΚΥπΥ - Βίντεο
Τρόμος σε πτήση: Κινητήρας εξερράγη στον αέρα, το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση, δείτε βίντεο
Άνοιξαν νέες θέσεις εργασίας στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση - Όλες οι λεπτομέρειες

 

 

 

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Τη νομοθετική τροποποίηση του περί Αρχείο Πληθυσμού Νόμου ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, δίνοντας το δικαίωμα στους εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες να ψηφίζουν στις Εκλογές ανάδειξης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο με βάση τον τόπο διαμονής τους όσο και με βάση τον τόπο εκτοπισμού τους, κατ’ αντίστοιχο τρόπο που ισχύει για τους εκ πατρογονίας εκτοπισθέντες.

BEST OF TOTHEMAONLINE