Αφαιρούνται οι τίτλοι από τον πρίγκιπα Άντριου - Αντιμετωπίζει κατηγορία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου

Αφαιρούνται οι τίτλοι από τον πρίγκιπα Άντριου - Αντιμετωπίζει κατηγορία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι αφαιρούνται από τον Δούκα του Γιορκ πρίγκιπα Άντριου όλοι οι στρατιωτικοί τίτλοι και οι βασιλικές πατρωνίες. Δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί στο εξής τον τίτλο της Αυτού Υψηλότητος.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «με την έγκριση και τη συναίνεση» της βασίλισσας οι τίτλοι του τρίτου στη σειρά παιδιού της επιστρέφουν στην ίδια.

«Ο Δούκας του Γιορκ θα συνεχίσει να μην αναλαμβάνει οποιεσδήποτε δημόσιες υποχρεώσεις», συνεχίζει η ανακοίνωση και τονίζει ότι ο πρίγκιπας Άντριου θα υπερασπιστεί τον εαυτό του έναντι της αγωγής που έχει κατατεθεί σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου «ως ιδιώτης πολίτης».

Ο 61 ετών πρίγκιπας Άντριου κατηγορείται από το θύμα του Αμερικανού χρηματιστή Τζέφρι Έπστιν, Βιρτζίνια Τζιουφρέ ότι υποχρεώθηκε να συνευρεθεί μαζί του σεξουαλικά ενώ ήταν 17 ετών, το 2001.

Αν και ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ αρνείται τις κατηγορίες, Αμερικανός δικαστής στη Νέα Υόρκη όπου έχει κατατεθεί η αγωγή έκρινε μέσα στην εβδομάδα ότι η υπόθεση μπορεί να προχωρήσει σε δικαστική εξέταση, κάτι που έχει ανοίξει την προοπτική εμφάνισης του Βρετανού γαλαζοαίματου ενώπιον ενόρκων σε αμερικανικό δικαστήριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην πορεία του Κυπριακού, καθώς η προγραμματισμένη για τις 2 Σεπτεμβρίου συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα, λόγω της τραγωδίας που σημειώθηκε ανοικτά της Κερύνειας.