ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εξετάζεται η χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου – Τι άλλαξε στα σχέδια του ««test to stay»

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εξετάζεται η χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου – Τι άλλαξε στα σχέδια του ««test to stay»

Στα ύψη παραμένει ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνεται καθημερινά, ωστόσο τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια μικρή σταθεροποίηση σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, γεγονός που δεν πρέπει να μας καθησυχάζει. Την ίδια ώρα η σκέψεις για τέταρτη δόση (τουλάχιστον σε ηλικιωμένους) πέφτει στο τραπέζι.

Oι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως επιδημιολογική κατάσταση στην Κύπρο είναι σε σχετικά καλύτερα επίπεδα από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς, ωστόσο τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας φοβούνται το ενδεχόμενο πισωγυρίσματος και έτσι μέχρι στιγμής δεν σκέφτονται να προχωρήσουμε σε χαλαρώσεις.
Παράλληλα όμως φαίνεται πως αποχωρούν για την ώρα οι σκέψεις αυστηρότερων μέτρων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείστηκαν από το τραπέζι. Όπως δήλωσε και ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, αν χρειαστεί να παρθούν αυστηρότερα μέτρα σε περίπτωση νέας έξαρσης, θα το πράξουν.

Τα νέα μέτρα που πάρθηκαν προκάλεσαν αντιδράσεις για άλλη μια φορά αντιδράσεις, κυρίως αυτό του «test to stay» στα σχολεία με σκοπό την αντιμετώπιση των κρουσμάτων στην εκπαίδευση αλλά και την παραμονή των μαθητών, χωρίς να χρειαστεί να κλείσουν.

Σύμφωνα με χθεσινή (13/01) ανακοίνωσε του Υπουργείου Υγείας, το συγκεκριμένο μέτρο θα αποτελεί επιλογή στους μαθητές που βάσει των πρωτοκόλλων πρέπει να περιοριστούν και θα τους δίνεται η δυνατότητα να προσέρχονται στις σχολικές μονάδες, νοουμένου ότι προσκομίζουν αρνητική εξέταση Rapid test για περίοδο 5 ημερών μετά την ημέρα επαφής.

Σχετικά με τις σκέψεις που υπάρχουν για να δοθεί πράσινο φως στην τέταρτη δόση εμβολίου, ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, δήλωσε πως αυτό θα μπορούσε να προχωρήσει σε περίπτωση που υπάρξει επιβάρυνση της κατάστασης στα γηροκομεία.

«Αυτό θα είναι ίσως περισσότερο αναγκαίο σε άτομα τα οποία είναι ανοσοκατασταλμένα, διότι γνωρίζουμε ότι αυτά τα άτομα δεν κάνουν και καλή ανοσιακή απάντηση μετά τον εμβολιασμό. Φαίνεται όμως ότι μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο, διότι και οι ηλικιωμένοι μας είναι θωρακισμένοι», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 3,103 (ποσοστό θετικότητας: 2,54%) νέα κρούσματα, ενώ "έσβησαν" άλλοι 3 συνάνθρωποι μας. Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 259 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 87 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top