Πρώτος θάνατος από Όμικρον – Κλινήρης γυναίκα στην Ταϊλάνδη

Πρώτος θάνατος από Όμικρον – Κλινήρης γυναίκα στην Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη ανέφερε τον πρώτο θάνατο από την υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγή του κορωνοϊού Όμικρον, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος υγείας.

Πρόκειται για μια 86χρονη γυναίκα από τη νότια επαρχία Σονγκχλά. Η Ταϊλάνδη κατέγραψε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής τον περασμένο μήνα και για τον λόγο αυτό επανέφερε την υποχρεωτική καραντίνα για τους ξένους επισκέπτες.

«Η γυναίκα ήταν κλινήρης και έπασχε από Αλτσχάιμερ», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Ρουνγκρουένγκ Κιτπατί.

Ο ίδιος είπε ότι ήταν αναμενόμενο να υπάρξει θάνατος από την Όμικρον καθώς η χώρα έχει μέχρι στιγμής καταγράψει πάνω από 10.000 κρούσματα της παραλλαγής. Πρόσθεσε δε, ότι δεν θα χρειαστούν επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

Η Ταϊλάνδη ανέφερε σήμερα 8.077 νέα κρούσματα και 9 θανάτους με τους οποίους ο αριθμός των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας το 2020 ανήλθε σε 2,3 εκατομμύρια και εκείνος των θανάτων σε σχεδόν 22.000.

Σχεδόν το 66% των περίπου 72 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις κατά του κορωνοϊού και περί το 14,9% και με ενισχυτική δόση.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Σημαντική για επανέναρξη διαπραγματεύσεων η αλληλεγγύη εταίρων

ΠτΔ: Σημαντική για επανέναρξη διαπραγματεύσεων η αλληλεγγύη εταίρων

Στην προσπάθεια για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με στόχο μια διαρκή και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με βάση μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται από το πλαίσιο του ΟΗΕ και τις αξίες και αρχές της ΕΕ, η αλληλεγγύη εταίρων όπως η Ισπανία είναι πολύ σημαντική, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την παρουσίαση των διαπιστευτηρίων της νέας Πρέσβειρας του Βασιλείου της Ισπανίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, Mercedes Alonso Frayle.

BEST OF TOTHEMAONLINE