ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Τι αλλάζει στην αποδέσμευση ατόμων που είναι θετικοί - Ποιοι πολίτες εξαιρούνται

Τι αλλάζει στην αποδέσμευση ατόμων που είναι θετικοί - Ποιοι πολίτες εξαιρούνται

Νέα διαδικασία εφαρμόζεται από σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου σχετικά με την αποδέσμευση πολιτών που είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα αποδέσμευση θα γίνεται αυτόματα αφού ολοκληρωθούν δέκα μέρες αυτοπεριορισμού από την ημερομηνία δειγματοληψίας πρώτου θετικού αποτελέσματος, με ημέρα μηδέν να θεωρείται η ημερομηνία δειγματοληψίας του πρώτου θετικού αποτελέσματος.

Σε δηώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου είπε ότι θα εξαιρούνται μόνο όσοι παραμένουν θετικοί μετά τις δέκα μέρες και εξακολουθούν να έχουν συμπτώματα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείο Υγείας, δεν θα λαμβάνεται υπόψιν η ημερομηνία εμφάνισης των συμπτωμάτων, ενώ η διαδικασία αποδέσμευσης θα γίνεται χωρίς τη συμμετοχή των Προσωπικών Ιατρών.

Να σημειωθεί ότι τα άτομα που βρέθηκαν θετικοί στον ιό θα πρέπει να συνεχίσουν να ενημερώνουν τους Προσωπικούς Ιατρούς για το θετικό αποτέλεσμα τους, έτσι ώστε να γίνεται παρακολούθηση της υγείας τους καθώς και η έκδοση της άδειας ασθενείας τους, όπου αυτή είναι αναγκαία.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο τονίζει πως σε περιπτώσεις που ο Προσωπικός Ιατρός κρίνει ότι ο αυτοπεριορισμός του κρούσματος θα πρέπει να συνεχιστεί λόγω επιμονής συμπτωμάτων (πυρετός και μη βελτίωση των υπόλοιπων συμπτωμάτων δυο μέρες πριν την αποδέσμευση) ή στην περίπτωση ανοσοκατασταλμένων ασθενών, η περίοδος αυτοπεριορισμού δύναται να παραταθεί.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται αυτόματα στο κινητό τους τηλέφωνο με μήνυμα SMS το βράδυ που προηγείται της ημερομηνίας αποδέσμευσης τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top