Θα εφαρμοστεί η απόφαση για το ‘test to stay’ – Θα πηγαίνουν κινητές μονάδες στα σχολεία

Θα εφαρμοστεί η απόφαση για το ‘test to stay’ – Θα πηγαίνουν κινητές μονάδες στα σχολεία

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη μεταξύ Υπουργών Παιδείας, Υγείας και εκπαιδευτικών οργανώσεων με τη συμμετοχή και του Επικεφαλής της ΣΕΕ.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου μετά το πέρας της σύσκεψης, στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερώσει το Υπουργείο Υγείας για το σκεπτικό της απόφασης για το test to stay και με ποιο τρόπο θα εφαρμοστεί.

«Από την πλευρά του Υπουργείου, ακούσαμε τις απόψεις και επιφυλάξεις των οργανώσεων. Είναι ένα μέτρο το οποίο θα το λάβουμε τώρα για μία συγκεκριμένη περίοδο. Θα δούμε πως θα λειτουργήσει. Κοινός στόχος είναι να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά αλλά με ασφάλεια», σημείωσε ο κ. Προδρόμου.

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανασταλεί αυτό το μέτρο. «Αύριο θα ενημερώσουμε πότε θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο. Δεν θα το αναστείλουμε. Είναι απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου», είπε χαρακτηριστικά.

Δίνοντας κάποιες πρώτες ενδείξεις για την εφαρμογή του μέτρου, ο Υπ. Υγείας είπε ότι θα πηγαίνουν κινητές μονάδες σε κάθε σχολείο και θα είναι προαιρετικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε προεκλογικό αγώνα» – Ποιες είναι οι προτεραιότητές του

Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε προεκλογικό αγώνα» – Ποιες είναι οι προτεραιότητές του

Τη θέση ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί σε προεκλογική εκστρατεία, παρά την κριτική που δέχεται από κόμματα για παροχολογία και για τα κυριακάτικα βίντεο του Προέδρου της Δημοκρατίας, διατύπωσε τη Δευτέρα ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Υπογράμμισε πως υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που απαιτούν κυβερνητική προσοχή, με πρώτο το Κυπριακό, καθώς και θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και μεταρρυθμίσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE