Θα εφαρμοστεί η απόφαση για το ‘test to stay’ – Θα πηγαίνουν κινητές μονάδες στα σχολεία

Θα εφαρμοστεί η απόφαση για το ‘test to stay’ – Θα πηγαίνουν κινητές μονάδες στα σχολεία

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη μεταξύ Υπουργών Παιδείας, Υγείας και εκπαιδευτικών οργανώσεων με τη συμμετοχή και του Επικεφαλής της ΣΕΕ.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου μετά το πέρας της σύσκεψης, στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερώσει το Υπουργείο Υγείας για το σκεπτικό της απόφασης για το test to stay και με ποιο τρόπο θα εφαρμοστεί.

«Από την πλευρά του Υπουργείου, ακούσαμε τις απόψεις και επιφυλάξεις των οργανώσεων. Είναι ένα μέτρο το οποίο θα το λάβουμε τώρα για μία συγκεκριμένη περίοδο. Θα δούμε πως θα λειτουργήσει. Κοινός στόχος είναι να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά αλλά με ασφάλεια», σημείωσε ο κ. Προδρόμου.

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανασταλεί αυτό το μέτρο. «Αύριο θα ενημερώσουμε πότε θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο. Δεν θα το αναστείλουμε. Είναι απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου», είπε χαρακτηριστικά.

Δίνοντας κάποιες πρώτες ενδείξεις για την εφαρμογή του μέτρου, ο Υπ. Υγείας είπε ότι θα πηγαίνουν κινητές μονάδες σε κάθε σχολείο και θα είναι προαιρετικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE