Μείωση καραντίνας για επαφές – Από τη Δευτέρα το ‘test to stay’ - Αύριο 19/1 οι τελικές αποφάσεις

Μείωση καραντίνας για επαφές – Από τη Δευτέρα το ‘test to stay’ - Αύριο 19/1 οι τελικές αποφάσεις

Ολοκληρώθηκε λίγο με τα τις 5 το απόγευμα η καθιερωμένη σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έπεσε εισήγηση για μείωση του χρόνου περιορισμού για τα άτομα που δηλώνονται στενές επαφές και δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού, από 14 μέρες στις 10.

Οριστικές αποφάσεις αναμένεται λάβει αύριο 19/1 το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όσον αφορά το μέτρο του Test to Stay, αναμένεται ότι θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου. Σημειώνεται πως έχει αποφασιστεί σε σύσκεψη χθες Δευτέρα 17/1 μεταξύ Υπουργών Παιδείας, Υγεάις και εκπαιδευτικών οργανώσεων ότι θα είναι προαιρετικό.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, περαιτέρω διευκρινίσεις θα υπάρξουν μόλις συσκεφθεί και η Διυπουργική Επιτροπή για την επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων που διέπουν τα σχολεία. Η ανακοίνωση για την εφαρμογή των σχετικών πρωτοκόλλων αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο 19/1.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Αχτίδα αισιοδοξίας μετά τη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ολγκίν - Το βλέμμα στα επόμενα βήματα

Κυπριακό: Αχτίδα αισιοδοξίας μετά τη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ολγκίν - Το βλέμμα στα επόμενα βήματα

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τις προσπάθειες επανεκκίνησης των συνομιλιών στο Κυπριακό, πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE