Μείωση καραντίνας για επαφές – Από τη Δευτέρα το ‘test to stay’ - Αύριο 19/1 οι τελικές αποφάσεις

Μείωση καραντίνας για επαφές – Από τη Δευτέρα το ‘test to stay’ - Αύριο 19/1 οι τελικές αποφάσεις

Ολοκληρώθηκε λίγο με τα τις 5 το απόγευμα η καθιερωμένη σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έπεσε εισήγηση για μείωση του χρόνου περιορισμού για τα άτομα που δηλώνονται στενές επαφές και δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού, από 14 μέρες στις 10.

Οριστικές αποφάσεις αναμένεται λάβει αύριο 19/1 το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όσον αφορά το μέτρο του Test to Stay, αναμένεται ότι θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου. Σημειώνεται πως έχει αποφασιστεί σε σύσκεψη χθες Δευτέρα 17/1 μεταξύ Υπουργών Παιδείας, Υγεάις και εκπαιδευτικών οργανώσεων ότι θα είναι προαιρετικό.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, περαιτέρω διευκρινίσεις θα υπάρξουν μόλις συσκεφθεί και η Διυπουργική Επιτροπή για την επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων που διέπουν τα σχολεία. Η ανακοίνωση για την εφαρμογή των σχετικών πρωτοκόλλων αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο 19/1.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

Στην πολιτική, πέρα από τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις διακηρύξεις περί ενότητας, υπάρχει πάντοτε και η αριθμητική. Και στον Δημοκρατικό Συναγερμό φαίνεται πως οι πρωταγωνιστές μέτρησαν τα κουκιά τους, προτού η Αννίτα Δημητρίου ανακοινώσει την απόφασή της να αποσυρθεί από την κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του 2028.