Η εισήγηση για τους ανεμβολίαστους που πάει σήμερα Υπουργικό – Όσα θα τεθούν επί τάπητος

Η εισήγηση για τους ανεμβολίαστους που πάει σήμερα Υπουργικό – Όσα θα τεθούν επί τάπητος

Eνώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου οδηγείται σήμερα Τετάρτη (19/01) η εισήγηση των Επιδημιολόγων για μείωση της περιόδου αυτοπεριορισμού των ατόμων χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, όταν θεωρούνται επαφές από τις 14 στις 10 μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή τα άτομα που δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού και δηλώνονται ως στενές επαφές, καλούνται να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες και να βγουν νωρίτερα μόνο με αρνητικό PCR στις 7 μέρες.

Στη χθεσινή συνάντηση που είχαν τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής με τον Υπουργό Υγείας,Μιχάλη Χατζηπαντέλα, αποφασίστηκε επίσης, όπως εφαρμοστεί από την ερχόμενη Δευτέρα το Test to Stay στα σχολεία και θα είναι προαιρετικό.

Το θέμα θα συζητηθεί στη διυπουργική επιτροπή, στην οποία θα τεθούν τα πρωτόκολλα που διέπουν τα σχολεία προς επικαιροποίηση, για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κρίσιμες επαφές Ολγκίν με φόντο Άγκυρα, Αθήνα και  Βρυξέλλες- Η νέα προσπάθεια Γκουτέρες και ο παράγοντας ΕΕ

Κυπριακό: Κρίσιμες επαφές Ολγκίν με φόντο Άγκυρα, Αθήνα και Βρυξέλλες- Η νέα προσπάθεια Γκουτέρες και ο παράγοντας ΕΕ

Σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές των τελευταίων ετών εισέρχεται η νέα προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, καθώς οι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να καθορίσουν αν θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη σύγκληση μιας νέας διευρυμένης συνάντησης και τελικά, για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE