Η εισήγηση για τους ανεμβολίαστους που πάει σήμερα Υπουργικό – Όσα θα τεθούν επί τάπητος

Η εισήγηση για τους ανεμβολίαστους που πάει σήμερα Υπουργικό – Όσα θα τεθούν επί τάπητος

Eνώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου οδηγείται σήμερα Τετάρτη (19/01) η εισήγηση των Επιδημιολόγων για μείωση της περιόδου αυτοπεριορισμού των ατόμων χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, όταν θεωρούνται επαφές από τις 14 στις 10 μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή τα άτομα που δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού και δηλώνονται ως στενές επαφές, καλούνται να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες και να βγουν νωρίτερα μόνο με αρνητικό PCR στις 7 μέρες.

Στη χθεσινή συνάντηση που είχαν τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής με τον Υπουργό Υγείας,Μιχάλη Χατζηπαντέλα, αποφασίστηκε επίσης, όπως εφαρμοστεί από την ερχόμενη Δευτέρα το Test to Stay στα σχολεία και θα είναι προαιρετικό.

Το θέμα θα συζητηθεί στη διυπουργική επιτροπή, στην οποία θα τεθούν τα πρωτόκολλα που διέπουν τα σχολεία προς επικαιροποίηση, για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.

BEST OF TOTHEMAONLINE