ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Έρχεται για να…μείνει – «Test to stay» και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού

Έρχεται για να…μείνει – «Test to stay» και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού

Για την πορεία της πανδημίας, το τέλος της μετάλλαξης Όμικρον αλλά και το ενδεχόμενο εφαρμογής του Test to stay και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού μίλησε ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολόγος, δρ Γιώργος Πάνος.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν από Νότιο Αφρική αυτό το κύμα θα κρατήσει περίπου 6 εβδομάδες. Λένε ότι οι 4 εβδομάδες είναι αυτές που παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και η τελευταίες δύο εβδομάδες είναι όταν μειώνονται τα κρούσματα», είπε συγκεκριμένα ο κύριος Πάνος.

«Στην Κύπρο ξεκίνησε περίπου 27 Δεκεμβρίου και περιμένουμε τώρα 27 Ιανουαρίου να είμαστε στο τέλος των 4 εβδομάδων και αναμένουμε να ακολουθήσουν 2 εβδομάδες που θα αποκλιμακώνονται τα κρούσματα μας», πρόσθεσε.

Στα θετικά κρούσματα που κυκλοφορούν ελεύθερα στην κοινωνία αναφέρθηκε επίσης ο Καθηγητής Παθολογίας σχολιάζοντας πως είναι κρίμα γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν κατανοήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης παρόλο που υπάρχουν αρκετοί θάνατοι σε όλο το κόσμο.

«Πολύς κόσμος ταλαιπωρείται με όλα αυτά και υπάρχουν άτομα που δεν δείχνουν την κατάλληλη συμπόνια και σύνεση όσο αφορά τους συνανθρώπους τους και ενδεχομένως να κολλήσουν τον ιό ή να πεθάνουν», τόνισε.

«Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν αυτή τη στιγμή ενώ διανύουμε την Όμικρον η οποία ξεκίνησε από τη Δέλτα να υπάρξει και μια άλλη μετάλλαξη»

«Σε περίπου 3 εβδομάδες θα λήξει η Όμικρον και θα δούμε αν θα σταθεροποιηθούμε», είπε ο κύριος Πάνος.

Ωστόσο έδωσε συμβουλές για όσους έχουν συμπτώματα ή νομίζουν πως έχουν κολλήσει τον ιό επισημαίνοντας ότι πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ ώστε να διαπιστώνεται και να ξεκαθαρίζει αν έχει τον ιό ή όχι ώστε να συνεχίζει στη δραστηριοποίηση στην κοινωνία χωρίς να προκαλεί νόσο και θάνατο.

Test to stay

«Αυτό είναι ένα τεστ που σου εξασφαλίζει την ελευθερία να δουλεύεις, να δραστηριοποιείσαι, να ψωνίζεις  να κάνεις όλες τις δουλειές σου ελεύθερα. Ο σκοπός δεν είναι να είναι μόνο για ορισμένες ομάδες του πληθυσμού. Εφαρμόστηκε σε γιατρούς, παραϊατρικές υπηρεσίες και σχολεία γιατί αυτές είναι οι υπηρεσίες που πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσουν. Αν όλα πάνε καλά θα αρχίσει μετά να εφαρμόζεται και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού», επισήμανε ο κύριος Πάνος.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top