Νέα πρωτοβουλία από Πρόεδρο Αναστασιάδη - Ακάμας, ενέργεια και ασφαλτικά στο επίκεντρο συσκέψεων

Νέα πρωτοβουλία από Πρόεδρο Αναστασιάδη - Ακάμας, ενέργεια και ασφαλτικά στο επίκεντρο συσκέψεων

Τις σημαντικές συσκέψεις με αρμόδιους φορείς για αντιμετώπιση εκκρεμοτήτων που έχουν εντοπιστεί σε ανοικτά θέματα συνεχίζει την εβδομάδα 24 – 30 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, αναμένεται να δώσει οδηγίες για ώθηση σημαντικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στόχος είναι με αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και επιμονή να εξευρεθούν οι καλύτερες λύσεις για την εξυπηρέτηση της οικονομίας, της κοινωνίας και των Κυπρίων πολιτών.

Ακάμας
Τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, στην ατζέντα του Προέδρου Αναστασιάδη βρίσκεται το θέμα του Ακάμα. Στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί θα λάβουν μέρος οι Υπουργοί Εσωτερικών και Γεωργίας και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν υπηρεσιακοί παράγοντες, ανάμεσα σε άλλους οι Διευθυντές των Τμημάτων Κτηματολογίου, Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος, Δασών και Αλιείας. Θα παραστεί επίσης ο Πρόεδρος του Πολεοδομικού Συμβουλίου.

Αγορά ενέργειας
Την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, καθορίστηκε σύσκεψη με θέμα το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας. Κλήθηκαν η Υπουργός Ενέργειας, ο Διαχειριστής του Συστήματος Ενέργειας και το Δ.Σ. της ΡΑΕΚ.

Ασφαλτικά
Την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης της απόφασης για μετακίνηση των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου από το σημείο όπου βρίσκονται σήμερα, κοντά στην οικιστική περιοχή Ιδαλίου. Θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Γεωργίας και Εσωτερικών, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών και οι Διευθυντές των Τμημάτων Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE