ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: «Αυτό το πράγμα είναι εξωφρενικό…» - Πότε μπορούμε να μιλάμε για χαλαρώσεις

Δρ. Καραγιάννης: «Αυτό το πράγμα είναι εξωφρενικό…» - Πότε μπορούμε να μιλάμε για χαλαρώσεις

Στην επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου και τη μετάλλαξη Όμικρον αναφέρθηκε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha καλημέρα», σημείωσε πως «πρέπει και κάποιος να βάζει κάποια τροχοπέδη τρόπον τινά. Είναι πάντοτε περισσότερο συντηρητικός από εμένα στις απόψεις του ο κ. Τσιούτης, ωστόσο θα έλεγα ότι δεν έχει άδικο, από την άποψη ότι υπάρχει και η πίεση από εσάς τους δημοσιογράφους να βγει κάτι πιο αισιόδοξο, αλλά δεν πρέπει να μας διακατέχει αυτή η ευφορία ότι πάμε προς το τέλος. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε την κάθοδο της Όμικρον και του παρόντος κύματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι ξαφνικά η Δέλτα δεν θα βρει την ευκαιρία να μας δείξει τα δόντια της. Υπάρχει πιθανότητα να προκύψουν νέα στελέχη».

Αναφορικά με την Όμικρον 2 είπε ότι «η Όμικρον 2 είναι η Όμικρον με κάποιες επιπλέον μεταλλάξεις, που δεν τις είδαμε πριν. Αυτή τη στιγμή δεν εμπνέουν ανησυχία. Ίσως να υπάρξει κάποιο στέλεχος που θα μας θορυβήσει. Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι ξεκάναμε. Ευτυχώς δεν επικρατούν τόσο εύκολα. Η πιθανότητα να συμβεί είναι εκεί και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τα μέτρα όπως έκανε ο Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία. Η Γαλλία το ίδιο και είναι στην κορύφωσή της. Αυτό είναι εξωφρενικό αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μια ελπίδα ότι αυτό είναι και το τελευταίο κύμα. Δεν μπορούμε να το πούμε μετά βεβαιότητας. Πρέπει πάντα να έχουμε την έννοια γιατί τότε θα βρεθούμε εξ απροόπτου. Και τότε θα πείτε ότι έτσι σας λέγαμε. Είναι καλό να θέτουμε στο τραπέζι όλες τις πιθανότητες».

Για την εκπαίδευση τόνισε πως «αυτή τη στιγμή όπως κοίταζα και τα κρούσματα στα σχολεία στη Δημοτική είχαμε 113 κρούσματα και στη Μέση 56 που είναι λιγότερα από τα 250 που είχαμε την περασμένη εβδομάδα δυο μέρες συνέχεια. Είναι αρκετά υψηλός ο αριθμός. Το 1/10 των κρουσμάτων ήταν σε σχολεία και ίσως υπήρχαν και κρούσματα σε νηπιαγωγεία. Πρέπει να γίνει κάτι αν θέλουμε τα σχολεία μας να συνεχίσουν να δουλεύουν και να μην υπολειτουργούν. Θεωρώ ότι είναι ένα μέτρο που θα μπορούσε να εφαρμοστεί σωστά. Και στην περασμένη σύσκεψη έγινε επέκταση του μέτρου».

«Αυτή τη στιγμή δεν συζητήθηκε τίποτα για χαλαρώσεις. Αν έρθει ο υπουργός και μας πει τότε θα σκεφτούμε. Έχουμε κολλήσει στις 2.200 κρούσματα. Πρέπει να πέσουμε ακόμα λίγο κάτω. Εκεί που πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα με ασφάλεια θα ανοίξουν. Θα γίνει προσπάθεια. Είναι ρίσκο μεγάλο να το διακινδυνέψουμε», ανέφερε καταληκτικά.

Δείτε εδώ το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top