ΔΙΕΘΝΗ

Καταγγελία για διάκριση από το Tinder - Χρεώνει περισσότερα τους γκέι

Καταγγελία για διάκριση από το Tinder - Χρεώνει περισσότερα τους γκέι

Το Tinder χρεώνει τους νέους ομοφυλόφιλους χρήστες και άτομα άνω των 30 ετών έως και 48% περισσότερο για την premium υπηρεσία του, αποκαλύπτει έρευνα.

Τα ευρήματα προέρχονται από την έκθεση του “Which?”, μίας υπηρεσίας σχετικά με την προστασία των καταναλωτών, σύμφωνα με την οποία διαπιστώνεται πιθανή διάκριση και παραβίαση της νομοθεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου από τη δημοφιλή πλατφόρμα γνωριμιών.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η υπηρεσία παρέπεμψε την έκθεσή της στην Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (EHRC) και στο Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO).

Τι έδειξαν τα ευρήματα
Το “Which?” ζήτησε από σχεδόν 200 χρήστες να δημιουργήσουν προφίλ στο Tinder και να σημειώσουν τις τιμές που αναφέρονται για το Tinder Plus, ένα premium πακέτο με προνόμια, όπως απεριόριστα «Μου αρέσει».

Η έρευνα έδειξε ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 29 ετών έπρεπε να πληρώσουν 60,15 £ κατά μέσο όρο για το Tinder Plus – 37% περισσότερα από τους straight χρήστες της ίδιας ηλικίας.

Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, σύμφωνα με την έρευνα, βρέθηκε ένα μέσο ποσό άνω του 10% (6,74 £) σε σύγκριση με τους αμφιφυλόφιλους χρήστες και περισσότερο από το 8% (5,28 £) σε σύγκριση με τους ετεροφυλόφιλους χρήστες.

Την ίδια στιγμή η έρευνα έδειξε ότι οι ηλικιωμένοι χρήστες χρεώθηκαν περισσότερο από τους νεότερους , με αυτούς ηλικίας 30-49 ετών να πληρώνουν 48% περισσότερο και άνω των 50 ετών να πληρώνουν 46% περισσότερο.

«Κατηγορηματικά αναληθείς οι κατηγορίες»
Από την πλευρά του το Tinder διαψεύδει κατηγορηματικά τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για ψευδείς πληροφορίες.

«Είναι κατηγορηματικά αναληθές ότι η δομή των τιμών μας κάνει διακρίσεις με οποιονδήποτε τρόπο λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού», είπε ένας εκπρόσωπος.

Πηγή: lifo.gr/Με πληροφορίες από Dailymail

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top