Ένωση Συντακτών: Ζητά πληρέστερη νομοθετική κατοχύρωση του επαγγέλματος του δημοσιογράφου

Ένωση Συντακτών: Ζητά πληρέστερη νομοθετική κατοχύρωση του επαγγέλματος του δημοσιογράφου

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου πραγματοποίησε σήμερα 21/1 συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Συντακτών Κύπρου.

Στη συνάντηση, έγινε ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων ελευθεροτυπίας και ελευθερίας έκφρασης και συζητήθηκαν τρόποι συνδρομής της Βουλής των Αντιπροσώπων στον εκσυγχρονισμό της ισχύουσας νομοθεσίας περί Τύπου, με απώτερο στόχο την πληρέστερη νομοθετική κατοχύρωση του επαγγέλματος του/της δημοσιογράφου, τη νομοθετική αναγνώριση των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης και τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Συναφώς, επισημάνθηκαν οι στρεβλώσεις και τα πρακτικά προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης και, ως εκ τούτου, αναλήφθηκε από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων δέσμευση για κατά προτεραιότητα προώθηση και επίλυσή τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Το μεγάλο παζλ άρχισε να στήνεται - Σε τροχιά σύγκρουσης το πολιτικό σκηνικό

Προεδρικές 2028: Το μεγάλο παζλ άρχισε να στήνεται - Σε τροχιά σύγκρουσης το πολιτικό σκηνικό

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει προεδρικών εκλογών και οι πρώτες κινήσεις, έχουν ήδη αρχίσει. Πρόσωπα και κόμματα μετρούν δυνάμεις, αφήνουν ανοιχτά ενδεχόμενα, αναζητούν συμμάχους και προετοιμάζονται για μια αναμέτρηση που, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι απλή υπόθεση.

BEST OF TOTHEMAONLINE