Ένωση Συντακτών: Ζητά πληρέστερη νομοθετική κατοχύρωση του επαγγέλματος του δημοσιογράφου

Ένωση Συντακτών: Ζητά πληρέστερη νομοθετική κατοχύρωση του επαγγέλματος του δημοσιογράφου

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου πραγματοποίησε σήμερα 21/1 συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Συντακτών Κύπρου.

Στη συνάντηση, έγινε ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων ελευθεροτυπίας και ελευθερίας έκφρασης και συζητήθηκαν τρόποι συνδρομής της Βουλής των Αντιπροσώπων στον εκσυγχρονισμό της ισχύουσας νομοθεσίας περί Τύπου, με απώτερο στόχο την πληρέστερη νομοθετική κατοχύρωση του επαγγέλματος του/της δημοσιογράφου, τη νομοθετική αναγνώριση των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης και τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Συναφώς, επισημάνθηκαν οι στρεβλώσεις και τα πρακτικά προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης και, ως εκ τούτου, αναλήφθηκε από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων δέσμευση για κατά προτεραιότητα προώθηση και επίλυσή τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα Δημητρίου: Από το «εκτός ψηφοδελτίου» στην κορυφή της κυπριακής πολιτικής σκηνής

Αννίτα Δημητρίου: Από το «εκτός ψηφοδελτίου» στην κορυφή της κυπριακής πολιτικής σκηνής

Η επανεκλογή της Αννίτας Δημητρίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αποτελεί ακόμη έναν σημαντικό σταθμό σε μια πολιτική διαδρομή που μέσα σε δέκα χρόνια την οδήγησε από μια δύσκολη εσωκομματική δοκιμασία στην ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού και στην Προεδρία της Βουλής.