ΠΟΥ: Εκτιμήσεις για τέλος της Όμικρον στην Ευρώπη – Δεν έγινε ενδημικός ο ιός ακόμη

ΠΟΥ: Εκτιμήσεις για τέλος της Όμικρον στην Ευρώπη – Δεν έγινε ενδημικός ο ιός ακόμη

Η παραλλαγή Όμικρον, η οποία είναι πιθανόν να προσβάλει 60 εκατομμύρια Ευρωπαίους μέχρι τον Μάρτιο, έχει διαμορφώσει μία νέα φάση για την πανδημία της Covid-19 στην Ευρώπη και είναι πιθανόν να την φέρει κοντά στο τέλος της, εκτιμά ο διευθυντής της υπηρεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε.

«Είναι πιθανόν ότι η περιοχή πλησιάζει στο τέλος της πανδημίας», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε απευθύνοντας ωστόσο έκκληση για προσοχή λόγω της προσαρμοστικότητας του ιού.

«Μόλις το κύμα της Ομικρον αμβλυνθεί, θα υπάρξει για μερικές εβδομάδες και μερικούς μήνες συνολική ανοσία, είτε χάρη στο εμβόλιο, είτε διότι οι άνθρωποι θα έχουν αναπτύξει ανοσία εξαιτίας της μόλυνσης και επίσης λόγω της πτώσης εξαιτίας της εποχικότητας», είπε ο Χανς Κλούγκε.

Ωστόσο, δεν βρισκόμαστε σε «μία ενδημική φάση», προειδοποίησε.

«Ενδημική σημαίνει (…) ότι μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί. Ο ιός αυτός (μας) έχει εκπλήξει περισσότερες από μία φορά. Κατά συνέπεια, οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί», επέμεινε ο Χανς Κλούγκε.

Στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, η Όμικρον, που εμφανίσθηκε στο τέλος του Νοεμβρίου και είναι μεταδοτικότερη από την Δέλτα, είναι πλέον κυρίαρχη, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Υγείας.

Με την εκτόξευση των κρουσμάτων, το θέμα που τίθεται πλέον είναι «η ελαχιστοποίηση των διαταραχών και η προστασία των ευάλωτων ατόμων» και όχι πλέον η επικέντρωση μόνο στην μείωση της μετάδοσης.

Πηγή: fortunegreece.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE