Ιταλία: Επτά τουλάχιστον νεκροί – Βρέθηκαν σε βάρκα με υποθερμία

Ιταλία: Επτά τουλάχιστον νεκροί – Βρέθηκαν σε βάρκα με υποθερμία

Τουλάχιστον επτά μετανάστες που επέβαιναν σε πλεούμενο με προορισμό το νησί Λαμπεντούζα στη Μεσόγειο πέθαναν από υποθερμία, μετέδωσε σήμερα 25/1 το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η ακτοφυλακή είδε το πλεούμενο περίπου 24 μίλια (50 χλμ.) ανοικτά της Λαμπεντούζα στη διάρκεια της νύχτας και βρήκε τρεις σορούς πάνω σε αυτό, ενώ άλλοι τέσσερις επιβαίνοντες πέθαναν λίγο πριν το σκάφος δέσει στο λιμάνι, σύμφωνα με το ANSA.

Ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα Σαλβατόρε Μαρτέλο επιβεβαίωσε τον απολογισμό των θανάτων, προσθέτοντας πως το πλεούμενο μετέφερε 280 μετανάστες, κυρίως από το Μπανγκλαντές και την Αίγυπτο.

Η Ιταλία, που είναι το κύριο πέρασμα προς την Ευρώπη για εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο και άλλους μετανάστες, έχει δει μια αύξηση στα πλεούμενα που μεταφέρουν μετανάστες τους τελευταίους μήνες.

Μέχρι και χθες, 24 Ιανουαρίου, 1.751 μετανάστες είχαν αποβιβαστεί στα λιμάνια της Ιταλίας από τις αρχές της χρονιάς, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Εργαζόμαστε για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, που να διασφαλίζει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της χώρας το δικαίωμα να ζουν, να εργάζονται, να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν, όπου το επιλέξουν, σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στον χαιρετισμό του στην αντικατοχική εκδήλωση των Δήμων, Κοινοτήτων, προσφυγικών Σωματείων και οργανώσεων Κερύνειας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

BEST OF TOTHEMAONLINE