Ιταλία: Επτά τουλάχιστον νεκροί – Βρέθηκαν σε βάρκα με υποθερμία

Ιταλία: Επτά τουλάχιστον νεκροί – Βρέθηκαν σε βάρκα με υποθερμία

Τουλάχιστον επτά μετανάστες που επέβαιναν σε πλεούμενο με προορισμό το νησί Λαμπεντούζα στη Μεσόγειο πέθαναν από υποθερμία, μετέδωσε σήμερα 25/1 το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η ακτοφυλακή είδε το πλεούμενο περίπου 24 μίλια (50 χλμ.) ανοικτά της Λαμπεντούζα στη διάρκεια της νύχτας και βρήκε τρεις σορούς πάνω σε αυτό, ενώ άλλοι τέσσερις επιβαίνοντες πέθαναν λίγο πριν το σκάφος δέσει στο λιμάνι, σύμφωνα με το ANSA.

Ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα Σαλβατόρε Μαρτέλο επιβεβαίωσε τον απολογισμό των θανάτων, προσθέτοντας πως το πλεούμενο μετέφερε 280 μετανάστες, κυρίως από το Μπανγκλαντές και την Αίγυπτο.

Η Ιταλία, που είναι το κύριο πέρασμα προς την Ευρώπη για εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο και άλλους μετανάστες, έχει δει μια αύξηση στα πλεούμενα που μεταφέρουν μετανάστες τους τελευταίους μήνες.

Μέχρι και χθες, 24 Ιανουαρίου, 1.751 μετανάστες είχαν αποβιβαστεί στα λιμάνια της Ιταλίας από τις αρχές της χρονιάς, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Μπάχαλο» με τις Επιτροπές στη Βουλή: Μετωπική ΑΚΕΛ κατά Αννίτας για «δώρα» σε ΕΛΑΜ και ΔΗΚΟ

«Μπάχαλο» με τις Επιτροπές στη Βουλή: Μετωπική ΑΚΕΛ κατά Αννίτας για «δώρα» σε ΕΛΑΜ και ΔΗΚΟ

Στις 16 διατηρούνται οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές - όσες ήταν και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο - όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία την Παρασκευή η Επιτροπή Επιλογής της Βουλής, η οποία ταυτόχρονα αποφάσισε για το τρόπο διαμοιρασμού των Προεδριών των Επιτροπών.

BEST OF TOTHEMAONLINE