Στα όριά τους οι Εντατικές- Ρεκόρ διασωληνωμένων, ασφυκτιούν τα Νοσοκομεία

Στα όριά τους οι Εντατικές- Ρεκόρ διασωληνωμένων, ασφυκτιούν τα Νοσοκομεία

Επιβεβαιώνονται δυστυχώς οι προβλέψεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC), το οποίο είχε κάνει λόγο για αυξημένες νοσηλείες και θανάτους από covid στην Κύπρο (και την υπόλοιπη Ευρώπη), σαν αποτέλεσμα της ραγδαίας εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, η οποία έχει επικρατήσει στην κοινότητα.

Οι οκτώ θάνατοι που ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο ανεβάζουν στους 724 τους συνανθρώπους μας που έχουν ως τελική αιτία θανάτου τη νόσο COVID-19. Η εικόνα στα δημόσια νοσηλευτήρια είναι πολύ δύσκολη: 224 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 75 σε σοβαρή κατάσταση. Από τους 75 αυτούς ασθενείς, οι 34 είναι διασωληνωμένοι, οι 4 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 37 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Άλλοι 19 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (τα λεγόμενα αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εκτεθειμένοι οι ανεμβολίαστοι

Αξίζει να σημειωθεί ότι ποσοστό 75% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού, γεγονός που δείχνει τους πολλαπλούς κινδύνους που διατρέχουν τα μη εμβολιασμένα άτομα. Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των περιστατικών σε γηροκομεία, γεγονός το οποίο σήμανε συναγερμό στους αρμοδίους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ενώπιόν του το υπουργείο Υγείας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρόκειται για ενοίκους γηροκομείων που δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού, ή που δεν προχώρησαν σε ενισχυτική δόση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.