ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Όσα είπε ο Υπ. Υγείας για χαλαρώσεις στους ανεμβολίαστους - «Έρχεται νέο τεστ που θα φυσάμε σε σακούλα» - ΒΙΝΤΕΟ

Όσα είπε ο Υπ. Υγείας για χαλαρώσεις στους ανεμβολίαστους - «Έρχεται νέο τεστ που θα φυσάμε σε σακούλα» - ΒΙΝΤΕΟ

Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, την κατάσταση στα νοσηλευτήρια, τα κρούσματα που εντοπίζονται στους οίκους ευγηρίας αλλά και για τις χαλαρώσεις που αναμένεται να δούμε τις επόμενες μέρες, μίλησε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Χατζηπαντέλας ανέφερε ότι εξετάζονται διάφορες χαλαρώσεις για επόμενο διάστημα, οι οποίες δεν πάρθηκαν ακόμη γιατί ήθελαν να δώσουν ένα χρονικό περιθώριο για να εξεταστεί σωστά η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και να «κλειδώσουν» τελικές αποφάσεις την ερχόμενη Τρίτη.

«Όλοι σας βάζετε στοίχημα ότι θα ήμασταν κλειστοί τα Χριστούγεννα αλλά ήμασταν ανοικτοί», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το μέτρο για τους ανεμβολίαστους πολίτες και για το αν θα μπορούν να πηγαίνουν σε χώρους εστίασης με 24ωρο rapid τεστ, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι είναι κάτι που εξετάζεται και θα αποφασιστεί την ερχόμενη Τρίτη στην σύσκεψη που θα έχει με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας.

Παράλληλα ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι μελετούν ένα νέο τεστ που όπως χαρακτηριστικά είπε, θα φυσάμε σε μια σακούλα και θα γίνεται έλεγχος αν είναι θετικό ή αρνητικό. Όπως τόνισε εξετάζεται από το Υπουργείο Υγείας και αναμένεται τις επόμενες μέρες να παρθούν αποφάσεις για το αν θα προχωρήσουμε σε αυτό.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για μια σακούλα, που φυσάμε μέσα, στη συνέχεια μπαίνει σε ειδική κατάψυξη για ενάμιση λεπτό, στη συνέχεια ο αέρας μεταφέρεται σε ένα σύστημα και σε ένα λεπτό έχουμε αποτέλεσμα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top