Κανονικά ο μισθός σε νοσούντες αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς - Οι ημέρες απουσίας θα προσμετρούν στην προϋπηρεσία

Κανονικά ο μισθός σε νοσούντες αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς - Οι ημέρες απουσίας θα προσμετρούν στην προϋπηρεσία

Σύμφωνα με οδηγίες της αρμόδιας Αρχής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, λόγω των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών της πανδημίας, αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση που αντικαταστάτης εκπαιδευτικός, κατά την περίοδο υπηρεσίας του σε δημόσιο σχολείο, νοσήσει με COVID-19, ο μισθός για τις ημέρες απουσίας που εμπίπτουν στην περίοδο αντικατάστασης, θα καταβάλλεται.

Επιπρόσθετα, οι ημέρες απουσίας του θα προσμετρούν για σκοπούς αναγνώρισης της προϋπηρεσίας του.

Ως εκ τούτου, οι αντικαταστάτες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να παρουσιάζουν στον/στην Διευθυντή/Διευθύντρια του σχολείου πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται από το Υπουργείο Υγείας ή το μήνυμα που θα λαμβάνουν στο κινητό τους για την αποδέσμευσή τους.

Η εν λόγω οδηγία έχει άμεση ισχύ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Στόχος η επίτευξη ουσιαστικής προόδου» - Αύριο η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ερχιουρμάν

«Στόχος η επίτευξη ουσιαστικής προόδου» - Αύριο η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ερχιουρμάν

Αύριο (20/10) θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στις 11:00 το πρωί. 

BEST OF TOTHEMAONLINE