Κανονικά ο μισθός σε νοσούντες αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς - Οι ημέρες απουσίας θα προσμετρούν στην προϋπηρεσία

Κανονικά ο μισθός σε νοσούντες αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς - Οι ημέρες απουσίας θα προσμετρούν στην προϋπηρεσία

Σύμφωνα με οδηγίες της αρμόδιας Αρχής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, λόγω των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών της πανδημίας, αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση που αντικαταστάτης εκπαιδευτικός, κατά την περίοδο υπηρεσίας του σε δημόσιο σχολείο, νοσήσει με COVID-19, ο μισθός για τις ημέρες απουσίας που εμπίπτουν στην περίοδο αντικατάστασης, θα καταβάλλεται.

Επιπρόσθετα, οι ημέρες απουσίας του θα προσμετρούν για σκοπούς αναγνώρισης της προϋπηρεσίας του.

Ως εκ τούτου, οι αντικαταστάτες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να παρουσιάζουν στον/στην Διευθυντή/Διευθύντρια του σχολείου πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται από το Υπουργείο Υγείας ή το μήνυμα που θα λαμβάνουν στο κινητό τους για την αποδέσμευσή τους.

Η εν λόγω οδηγία έχει άμεση ισχύ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.