ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γρήγορος και ασφαλής έλεγχος διαβατηρίων στα αεροδρόμια της Κύπρου - Eγκατάσταση 80 περιπτέρων

Γρήγορος και ασφαλής έλεγχος διαβατηρίων στα αεροδρόμια της Κύπρου - Eγκατάσταση 80 περιπτέρων

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής και εγκατάστασης 80 περιπτέρων διαβατηριακού ελέγχου στους αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου (Boarder Xpress Kiosks).

Για την υλοποίηση του έργου «Εγκατάσταση περιπτέρων διαβατηριακού ελέγχου στους αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου-CY/2019/ISF/SO2.NO3.1» υπογράφτηκε Συμφωνία Επιδότησης στις 12Αυγούστου 2019 μεταξύ της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών που είναι η Υπεύθυνη Αρχή για το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ως Τελικός Δικαιούχος. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι ύψους €1.641.934 και η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 51,5 μήνες από 14.3.2018-30.6.2022.

Το έργο συγχρηματοδοτείται 75% από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και 25% από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την πραγματοποίηση του έργου είναι ύψους €3.017.920. Στον προϋπολογισμό του έργου συμπεριλαμβάνεται η συνεισφορά από την εταιρεία Hermes Airports Ltd.

Στόχος του έργου είναι να συμβάλει στη διασφάλιση υψηλού επιπέδου ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διευκολύνοντας παράλληλα τις νόμιμες μετακινήσεις, μέσω ενός ομοιόμορφου και υψηλού επιπέδου ελέγχου στα εξωτερικά σύνορα.

Μέσω των πιο πάνω περιπτέρων διαβατηριακού ελέγχου, διενεργείται διαβατηριακός έλεγχος των εισερχόμενων και εξερχόμενων επιβατών στους αερολιμένες, οι οποίοι προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Ο εν λόγω διαβατηριακός έλεγχος με την χρήση όλων των οικείων βάσεων δεδομένων, πέραν του γεγονότος ότι αυξάνει την ασφάλεια των εξωτερικών μας συνόρων, συντείνει και στη μείωση του χρόνου αναμονής των εισερχόμενων και εξερχόμενων επιβατών, ιδίως σε περιόδους αυξημένης αεροπορικής κίνησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

Με έκκληση «στις χιλιάδες ψηφοφόρους της Αριστεράς, αλλά και σε κάθε προοδευτικό πολίτη που θέλει αλλαγή πορείας» να συνταχθούν με το ΑΚΕΛ, δύναμη διεκδίκησης στην Κύπρο και την Ευρώπη και «να κάνουμε τη διαφορά για να αλλάξουμε τα πράγματα» ο ΓΓ του κόμματος στην κεντρική παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση δήλωσε ότι για το ΑΚΕΛ η θέση της Κύπρου στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη. «Αλλά οφείλουμε να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε;».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top