ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήμαρχος Παραλιμνίου: Η διαδικασία προσφορών για θαλάσσια αθλήματα συνεχίζεται κανονικά

Δήμαρχος Παραλιμνίου: Η διαδικασία προσφορών για θαλάσσια αθλήματα συνεχίζεται κανονικά

Στην ακύρωση του δικαστικού διατάγματος εναντίον του Δήμου Παραλιμνίου από διαχειριστές Θαλασσίων Αθλημάτων προχώρησε την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θεόδωρο Πυρίλλη, ο οποίος λέει πως η διαδικασία των προσφορών θα συνεχιστεί κανονικά.

 
Σε ανάρτηση σε προσωπικό λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Δήμαρχος αναφέρει πως «η επιτροπή προσφορών του Δήμου Παραλιμνίου προκήρυξε δημόσιες προσφορές για την παροχή υπηρεσιών (watersports) στις Παραλίες του Δήμου».
 
Λέει πως οι υφιστάμενοι διαχειριστές των παραλιών παραπονούνται ότι έπρεπε να υπάρχει πρόνοια ότι οι προσφοροδότες πρέπει να έχουν πενταετή πείρα στη συγκεκριμένη περιοχή για να δικαιούνται να υποβάλουν προσφορά, όπως προβλέπεται σε σχετικό κανονισμό (και όχι νόμο) της Βουλής.
 
Ο Γενικός Εισαγγελέας, συνεχίζει ο Δήμαρχος, γνωμάτευσε ότι μια τέτοια πρόνοια είναι αντίθετη με τις Κυπριακές Νομοθεσίες και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και δεν έπρεπε να συμπεριληφθεί στις προσφορές γιατί τις καθιστούσε φωτογραφικές.
 
Ο Δήμος Παραλιμνίου «εφαρμόζοντας κατά γράμμα την Εγκύκλιο της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών, την γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, την γνωμάτευση του δικηγόρου της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών, την γνωμάτευση του νομικού συμβούλου του Δήμου Παραλιμνίου και τις θέσεις και απόψεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προς τον Υπουργό Εσωτερικών, δεν συμπεριέλαβε στις προσφορές πρόνοια που να φωτογραφίζει τους υφιστάμενους διαχειριστές» αναφέρει ο Δήμαρχος. 
 
Οι υφιστάμενοι διαχειριστές των παραλιών προσέφυγαν στο Δικαστήριο και εξασφάλισαν διάταγμα που να εμποδίζει τον Δήμο Παραλιμνίου να προχωρήσει με τη διαδικασία των προσφορών.
 
«Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, ακύρωσε το ανωτέρω εκδοθέν διάταγμα που εκδόθηκε προς όφελος των διαχειριστών θαλασσίων αθλημάτων και δικαίωσε τον Δήμο Παραλιμνίου, εμένα προσωπικά όσο και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, εναντίον των οποίων το διάταγμα στρεφόταν» λέει ο κ. Πυρίλλης.
 
Η διαδικασία των προσφορών θα συνεχιστεί κανονικά, συνεχίζει «με κάθε σεβασμό στο δικαίωμα οποιουδήποτε να συμμετάσχει στις δημόσιες προσφορές».
 
Οι υφιστάμενοι διαχειριστές, λέει, μπορούν αν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαφανείς διαδικασίες ενώ σημειώνει ότι «οι παραλίες του Δήμου δεν είναι κοτσιάνι και τσιφλίκι κανενός».
 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα του κεντρώου χώρου, μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε μία προσπάθεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων και του φαινομένου Φειδίας, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, είναι αμφίβολο εάν έχουν λάβει τα μηνύματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top