ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έφτασε η ώρα για χαλαρώσεις...ακόμη και για ανεμβολίαστους – «Η Όμικρον μπορεί να σημάνει το τέλος της πανδημίας»

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έφτασε η ώρα για χαλαρώσεις...ακόμη και για ανεμβολίαστους – «Η Όμικρον μπορεί να σημάνει το τέλος της πανδημίας»

Η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι πολύ καλή και δίδει πλέον τη δυνατότητα για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, δήλωσε ο επιδημιολόγος, Δρ Μιχάλης Βωνιάτης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Ρικ  "Brand News", ο Δρ  Βωνιάτης είπε ότι οι επιδημιολογικοί δείκτες καταγράφουν μείωση των κρουσμάτων και κυρίως μείωση στις νοσηλείες. Με αυτά τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο τείχος ανοσίας που έχει επιτευχθεί από τους εμβολιασμούς, μπορούν να ληφθούν αποφάσεις για χαλάρωση κάποιων περιοριστικών μέτρων, είπε.

Ο κύριος Βωνιάτης ανέφερε ότι την ερχόμενη Τρίτη, η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή θα εισηγηθεί στον Υπουργό Υγείας χαλαρώσεις που αφορούν τις συγκεντρώσεις σε σπίτια, την αύξηση του μέγιστου αριθμού ατόμων σε τελετές γάμων και βαπτίσεων και την είσοδο ατόμων κάτω των 18 ετών σε καφετέριες, με αρνητικό rapid test 24 ωρών. Θα εισηγηθούν επίσης να επιτρέπεται ο χορός στα κέντρα διασκέδασης, ενώ θα υπάρξει συζήτηση και για χαλαρώσεις σε ενήλικες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο κύριος Βωνιάτης επισήμανε πως δεν αποκλείεται η παραλλαγή Όμικρον να σημάνει το τέλος της πανδημίας. Ωστόσο τόνισε ότι είναι αναγκαίο να συνεχιστεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα για να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το τείχος ανοσίας.

Πηγή: ΡΙΚ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: ΗΠΑ και Ισραήλ επιτέθηκαν στο Ιράν – Για τραγωδία με 51 νεκρές μαθήτριες από βόμβες σε δημοτικό μιλά η Τεχεράνη

LIVE: ΗΠΑ και Ισραήλ επιτέθηκαν στο Ιράν – Για τραγωδία με 51 νεκρές μαθήτριες από βόμβες σε δημοτικό μιλά η Τεχεράνη

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE