ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έφτασε η ώρα για χαλαρώσεις...ακόμη και για ανεμβολίαστους – «Η Όμικρον μπορεί να σημάνει το τέλος της πανδημίας»

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έφτασε η ώρα για χαλαρώσεις...ακόμη και για ανεμβολίαστους – «Η Όμικρον μπορεί να σημάνει το τέλος της πανδημίας»

Η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι πολύ καλή και δίδει πλέον τη δυνατότητα για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, δήλωσε ο επιδημιολόγος, Δρ Μιχάλης Βωνιάτης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Ρικ  "Brand News", ο Δρ  Βωνιάτης είπε ότι οι επιδημιολογικοί δείκτες καταγράφουν μείωση των κρουσμάτων και κυρίως μείωση στις νοσηλείες. Με αυτά τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο τείχος ανοσίας που έχει επιτευχθεί από τους εμβολιασμούς, μπορούν να ληφθούν αποφάσεις για χαλάρωση κάποιων περιοριστικών μέτρων, είπε.

Ο κύριος Βωνιάτης ανέφερε ότι την ερχόμενη Τρίτη, η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή θα εισηγηθεί στον Υπουργό Υγείας χαλαρώσεις που αφορούν τις συγκεντρώσεις σε σπίτια, την αύξηση του μέγιστου αριθμού ατόμων σε τελετές γάμων και βαπτίσεων και την είσοδο ατόμων κάτω των 18 ετών σε καφετέριες, με αρνητικό rapid test 24 ωρών. Θα εισηγηθούν επίσης να επιτρέπεται ο χορός στα κέντρα διασκέδασης, ενώ θα υπάρξει συζήτηση και για χαλαρώσεις σε ενήλικες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο κύριος Βωνιάτης επισήμανε πως δεν αποκλείεται η παραλλαγή Όμικρον να σημάνει το τέλος της πανδημίας. Ωστόσο τόνισε ότι είναι αναγκαίο να συνεχιστεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα για να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το τείχος ανοσίας.

Πηγή: ΡΙΚ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Καθοριστικό τετ-α-τετ για το Ουκρανικό στη Φλόριντα: Τι ζητά ο Ζελένσκι από τον Τραμπ και πού υποχωρεί - «Αγκάθι» το εδαφικό

Καθοριστικό τετ-α-τετ για το Ουκρανικό στη Φλόριντα: Τι ζητά ο Ζελένσκι από τον Τραμπ και πού υποχωρεί - «Αγκάθι» το εδαφικό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποδέχεται στις 20:00 (ώρα Ελλάδας) στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία, που θα έβαζε τέλος σε σχεδόν τέσσερα χρόνια πολέμου, την ώρα που η Μόσχα εντείνει τις επιθέσεις στο Κίεβο, αυξάνοντας την πίεση πριν τις διαπραγματεύσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE