Πέμπτη δόση εμβολίου για τους άνω των 50 στα κατεχόμενα

Πέμπτη δόση εμβολίου για τους άνω των 50 στα κατεχόμενα

Άρχισε σήμερα στα κατεχόμενα ο εμβολιασμός με την 5η δόση εμβολίου για τους άνω των 50 ετών, οι οποίοι έκαναν την 4η δόση τουλάχιστον 3 μήνες προηγουμένως.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το «υπουργείο υγείας» ανακοίνωσε επίσης ότι για τα παιδιά 12 – 18 ετών που έχουν ολοκληρώσει τις δυο πρώτες δόσεις θα αρχίσει ο εμβολιασμός με την 3η δόση. Προτεραιότητα δίδεται στα παιδιά με χρόνιες παθήσεις. Η 3η δόση χορηγείται μεταξύ 3 – 5 μηνών μετά την 2η δόση.

Ανακοινώθηκε ακόμη ότι ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός με την 1η δόση των παιδιών ηλικίας 10 – 11 και τώρα θα διευρυνθεί η 1η δόση για τα παιδιά ηλικίας 8 – 11.

Οι εμβολιασμοί παιδιών 11 χρονών και κάτω γίνονται μόνο στα «κρατικά» νοσοκομεία στις μεγάλες πόλεις εντός της εβδομάδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε προεκλογική εγρήγορση το ΑΚΕΛ – Συστράτευση, στασιμότητα και προκλήσεις ενόψει 2026

Σε προεκλογική εγρήγορση το ΑΚΕΛ – Συστράτευση, στασιμότητα και προκλήσεις ενόψει 2026

Σε τροχιά βουλευτικών εκλογών έχει εισέλθει το ΑΚΕΛ, με το κόμμα της Αριστεράς να αναζητεί πολιτική ανάκαμψη και μεγαλύτερη κοινωνική απήχηση, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE