ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης: «Έχουμε διαφορές με τον Αβέρωφ στο Κυπριακό και σε άλλα θέματα» - Απαντά αν θα κατέλθει ως ανεξάρτητος στις Προεδρικές

Χριστοδουλίδης: «Έχουμε διαφορές με τον Αβέρωφ στο Κυπριακό και σε άλλα θέματα» - Απαντά αν θα κατέλθει ως ανεξάρτητος στις Προεδρικές

Για τις Προεδρικές του 2023, την εξωτερική πολιτική της Κύπρου αλλά και τον EastMed μίλησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στην αρχική του τοποθέτηση στο «Πρωτοσέλιδο» ανέφερε ότι «όπως είπε και ο Ιωάννης Κασουλίδης, υπάρχει συνέχεια στην εξωτερική πολιτική κάτι που δείχνει ότι είναι ορθή. Είναι σημαντικό η κριτική να γίνεται σε συγκεκριμένα θέματα και όχι αόριστα. Οι αναφορές ατόμων για την εξωτερική μου πολιτική δεν είναι κάτι ευχάριστο για μένα.

Οι σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρές με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να έχουν ξεφύγει από το Κυπριακό. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τη σημασία για τη δική μας χώρα. Αυτά που ισχυρίζονται είναι ανάξια σχολιασμού. Αν θέλετε είναι και μια ένδειξη κακεντρέχειας. Δεν πρόκειται να ακολουθήσω γιατί τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Η πρόσκληση είχε καθοριστεί από πριν, δεν πρόκειται να ακολουθήσω οποιαδήποτε προσέγγιση που αποσκοπεί να εξυπηρετήσει άλλα δεδομένα».

Εν συνεχεία μίλησε για την υπόθεση με τον αγωγό EasMed λέγοντας πως «η διακρατική συμφωνία υπογράφηκε το 2017. Η Κυβέρνηση οφείλει να ωριμάσει πολιτικά όλες τις πιθανές πολικές για αξιοποίηση των φυσικών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτό που θα ακολουθηθεί στο τέλος θα είναι αποτέλεσμα των αποθεμάτων, τις εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα και περιβαλλοντικών παραγόντων.

Η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης προκύπτει από τη σημασία που δίνει η νέα κυβέρνηση στα θέματα περιβάλλοντος. Ο αγωγός αμφισβητείται από την Τουρκία επειδή περνά από περιοχή που διεκδικεί ως μέρος της αποκλειστικής οικονομικής της ζώνης. Είναι σημαντικό να αναδειχθεί περισσότερο η σημασία της Ανατολικής Μεσογείου ως εναλλακτικός διάδρομος για την Ευρώπη».

Ο πρώην ΥΠΕΞ απάντησε για ακόμη μια φορά στο ενδεχόμενο να κατέβει στις Προεδρικές του 2023, τονίζοντας ότι «η πρόωρη Προεδρολογία επηρεάζει και τις δίκες μου σκέψεις. Όταν έρθει η ώρα θα προβώ σε δηλώσεις για το θέμα. Το ενδιαφέρον μου παραμένει, αν γίνουν ανακοινώσεις θα είναι στην άνοιξη. Δεν θέλω να σχολιάσω αν θα κατέλθω ως ανεξάρτητος, η κοινωνία προσεγγίζει τις Προεδρικές εκλογές με τρόπο που δεν είναι αυτός του κομματικού φακού. Θεωρώ ότι η κοινωνία έχει διευρύνει τα δεδομένα και τα συστατικά σχετικά με τις επιλογές της. Έχουμε διαφορές με τον Αβέρωφ Νεοφύτου στο Κυπριακό, αλλά και σε άλλα θέματα. Αλίμονο να υπήρχε ταύτιση απόψεων σε ένα κόμμα και ευρύτερα στην κοινωνία».

Δείτε εδώ το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top