ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Χτύπησε» και τις δειγματοληψίες ο κορωνοϊός – Διευκρινίσεις για στενές επαφές παιδιών – Ποιες οι εξαιρέσεις για το «test to stay»

«Χτύπησε» και τις δειγματοληψίες ο κορωνοϊός – Διευκρινίσεις για στενές επαφές παιδιών – Ποιες οι εξαιρέσεις για το «test to stay»

Ο Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση»  για τα συνεργεία τα οποία δεν στελεχώθηκαν χθες Δευτέρα, με αποτέλεσμα να μεταβούν γονείς και μαθητές στις εν λόγω μονάδες, χωρίς να βρουν κανένα λειτουργό για δειγματοληψία. 

«Τα άτομα που δουλεύουν στα συνεργεία rapid test υποβάλλονται σε εξέταση rapid test»,ανέφερε.

«Χθες αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι έπρεπε άμεσα να αποστείλουμε άλλα σημεία που βρίσκονταν σε άλλες σχολικές μονάδες και γι’ αυτό υπήρξε αυτή η καθυστέρηση και η ταλαιπωρία», εξήγησε ο κύριος Αθανασίου.

«Ο τρόπος που θα ενεργούμε αν συμβεί ξανά κάτι τέτοιο είναι η αύξηση των σημείων δειγματοληψίας σε σχολικές μονάδες ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι γονείς αν χρειαστεί να μεταβούν σε ένα γειτονικό σχολείο»

Παράλληλα είπε πως στόχος είναι να υπάρχει σημείο δειγματοληψίας σε όλες τις σχολικές μονάδες οι οποίες βρίσκονται σε απομακρυσμένες ή ορεινές κοινότητες.

Επιπλέον έδωσε διευκρινίσεις για τις στενές επαφές παιδιών στα σχολεία ξεκαθαρίζοντας ποιοι θα διενεργούν test to stay και ποιοι όχι.

«Να ξεκαθαρίσουμε τη διαφοροποίηση η οποία τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα. Τα παιδιά τα οποία από σήμερα θα αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένων περιστατικών και είναι εμβολιασμένα είτε έχουν νοσήσει και δεν πέρασε η περίοδος των 90 ημερών, δεν θα υποβάλλονται σε test to stay. Αυτά τα παιδιά θα ακολουθούν το πρωτόκολλο που λέει ότι για εμβολιασμένους ή για νοσήσαντες το οποίο λέει πως πρέπει να γίνεται rapid test τη 3η και 5η ημέρα και υπάρχει και σύσταση για την 7η μέρα Για rapid test», τόνισε.

«Τα παιδιά που έχουν ιστορικό εμβολιασμού δεν είναι υποχρεωμένα να υποβάλλονται 2 φορές την εβδομάδα σε εξέταση δειγματοληψίας εντός των σχολείων», συμπλήρωσε.

«Τα παιδιά που υποβάλλονται σε αυτές τις εξετάσεις είναι τα παιδιά που δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού και πρέπει να προσκομίσουν 2 φορές την εβδομάδα rapid test για την Δημοτική εκπαίδευση και κάθε 72 ώρες για τη Μέση εκπαίδευση»

Όσο αφορά τη προδημοτική και τα νηπιαγωγεία θα υπάρξουν επικαιροποιημένα πρωτόκολλα σε περίπτωση που εντοπιστεί θετικό περιστατικό σημείωσε ο κύριος Αθανασίου.

«Μέχρι στιγμής ισχύει ότι αν υπάρξει θετικό περιστατικό τότε κλείνει το νηπιαγωγείο για να υποβληθούν τα παιδιά σε εξέταση. Υπάρχει και σύσταση η οποία λέει για τα παιδιά 2-5 τα παιδιά να υποβάλλονται σε εξέταση rapid test», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top